Ekonomi

Sabah yazarı Güngör: TÜSİAD'çıların tuzu kuru, onların fakir edebiyatı yapmaları ancak işçilerinin daha fazla zam istemelerini önlemek içindir

"Zenginler Kulübü'ne bak hele!"

17 Haziran 2022 09:26

Sabah gazetesi yazarı Dilek Güngör, "TÜSİAD'çıların tuzu kuru... Onların fakir edebiyatı yapmaları ancak ve ancak işçilerinin daha fazla zam istemelerini önlemek içindir." görüşünü savundu. 

Güngör yazısında, "Haa, meşhur 6'lı masaya da şunu söylemeden geçemeyeceğim.TÜSİAD bugün sizinle aynı ağız konuşuyor da... Dikkat edin, burjuvazi sınıfı çıkarları gereği tutarlı demokrat olamazlar. Benden söylemesi..." düşüncesini dile getirdi.

Güngör şu ifadeleri kullandı:

"Önceki gün TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu (YİK) vardı. Yeni başkan Orhan Turan ile YİK Başkanı Tuncay Özilhan'ın konuşmalarını izledim. "Büyüsek de fakirleşiyoruz" diyorlar. "Eşitsiz gelir dağılımı demokratik sisteme yönelik inancı zedeler" diyorlar. "Gelirler hızla eriyor" diyorlar. "Rekabetçi kur, yüksek ihracat ve cari fazla mantığıyla kurgulanan politika kalkınmaya yetmiyor" diyorlar.
Vay bee... Zenginler Kulübü'ne bak hele! Nasıl da halkı savunuyor öyle değil mi? Yahu, inandınız mı? Bu kulübün üyesi patronlar için önemli olan ülkenin, halkın çıkarları değildir, kendi çıkarlarıdır."