Ekonomi

Sabah yazarı: En geç 2023 yılının ilk aylarından itibaren atılan adımların sonuçları insanların günlük hayatına somut olarak yansıyacak

" Fiyat artışlarını durduracak ve halkın gelir kaybını azaltacak çalışmalar hız kesmeyecek"

07 Haziran 2022 09:30

Sabah gazetesi yazarı Okan Müderrisoğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamayı değerlendirdi. Müderrisoğlu, “Güncel resmi hesaplar, Aralık 2022 itibariyle ekonomik göstergelerde vatandaşı soluklandıracak pozitif yönlü kırılmalar yaşanacağını gösteriyor." yorumunu yaptı. 

Müderrisoğlu yazısında, "İşte bu nedenle bir yandan piyasadaki eksik rekabet ortamı ve piyasa bozucu faaliyetlerle mücadele sürecek. Diğer yandan da Cumhurbaşkanımızın anlatımı ile şu olacak: Ücretlilerin gelir kaybını giderilerek, vatandaşların üzerine kalıcı yükler binmesini engellenecek.  Fiyat artışlarını durduracak ve halkın gelir kaybını azaltacak çalışmalar hız kesmeyecek. En geç 2023 yılının ilk aylarından itibaren atılan adımların sonuçları insanların günlük hayatına somut olarak yansıyacak." ifadesini kullandı.