Gündem

Sabah yazarı Duran: Muhalefet, ya mühendislik formülleri üretecekler, ya da Cumhur İttifakı gibi stratejik bir ittifak kararı alma cesareti gösterecek

"Yeni teklif yasalaşırsa muhalefeti ciddi bir sınama bekliyor"

22 Mart 2022 09:35

Sabah gazetesi yazarı Burhanettin Duran, "Yeni teklif yasalaşırsa muhalefeti ciddi bir sınama bekliyor. Ya çok tartışacakları ve sık bozuşacakları mühendislik formülleri üretecekler ya da Cumhur İttifakı gibi stratejik bir ittifak kararı alma cesareti gösterecekler." görüşünü savundu. 

Duran yazısında, "Buna bağlı olarak da kendi cumhurbaşkanı aday(lar)ının profilini belirleyecekler. 2018'de getirilen ittifak sistemini muhalefet o dönemde çok eleştirmişti ancak ittifaklar bir araya gelmelerini de kolaylaştırmıştı. Bu teklifle yapılan rasyonelleştirme, muhalefeti seçim pazarlıklarının ötesine geçmeye, stratejik bir ittifak oluşturmaya yöneltiyor. Buna uygun da bir cumhurbaşkanı adayını bulmaya zorluyor. Unutmayalım, muhalefet cenahında bir tür popülizm kaynağı haline gelen Erdoğan karşıtlığı pozitif bir siyasetin malzemesi değil ve artık muhalefete oy getirmiyor. Muhalefet dış politika-iç siyasetekonomi denkleminde Türkiye'yi 2023 sonrasına taşıyabilecek bir program ve aday(lar)la gelirse uzun vadede ittifak sisteminin rasyonelleşmesine katkı sağlar." düşüncesini dile getirdi.