Gündem

Sabah yazarı Duran: İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerde yaşayan insanlarımızın "deprem korkusu" en sahici beka meselesidir

24 Şubat 2023 10:01

Sabah yazarı Burhanettin Duran, "İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerde yaşayan insanlarımızın 'deprem korkusu' en sahici beka meselesidir" düşüncesini dile getirdi.

Duran, yazısında, şu ifadeleri kullandı:

"Milletimiz büyük felaket karşısında muazzam bir dayanışma göstererek deprem bölgesindeki insanımızın yardımına koştu. İşte bu gerçeklik tüm siyaset kurumu için ortak bir zemin oluşturmalı. Türkiye'yi risk ve afetlere hazırlama seferberliğini temel alan bir 'büyük siyaset' için partiler ve adaylar politikalarını sunmalı. Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin yaşattığı acılar karşısında siyasetin bir görevi daha var. Kimin iktidarda olduğuna bakılmaksızın uygulanabilecek ve asla ihlal edilemeyecek bir 'risk ve afet politikası' mutabakatına varılmalı. İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerde yaşayan insanlarımızın 'deprem korkusu' en sahici beka meselesidir. Suçlayan değil 'bu güzel ülkeyi ben yarınlara taşırım' güvenini verebilen siyasete ihtiyaç var."