Gündem

Sabah yazarı: CHP'nin içini boşaltmak üzere olduğu değişim ve yenilenme AK Parti kongresi ile somut örnek olarak sunulmuş oldu

Erdoğan yeniden AKP Genel Başkanı seçildi

08 Ekim 2023 08:11

AKP'nin dün gerçekleşen kongresini kaleme alan Sabah yazarı Okan Müderrisoğlu, "Değişim" iddiasının çokça konuşulduğu bu dönemde, bilhassa CHP, o sihirli kavramın içini boşaltmak üzere... Ama dün, AK Parti Kongresi ile değişim ve yenilenme adına somut bir örnek sunulmuş oldu." yorumunu yaptı.

AKP'nin 4'üncü Olağanüstü Büyük Kongresi’nde MKYK'da yer alan 47 isim yeni listede olmadığı görüldü. Binali Yıldırım, Mehmet Özhaseki, Metin Külünk, Özlem Zengin, Şamil Tayyar yeni MKYK'da yok.

Müderrisoğlu kongreye dair bugünkü yazısında özetle şu ifadeleri kullandı: 

"Değişim için değişim" anlayışı ile "Geçmişten geleceğe köprü kuran yenilenmenin farkı" çok daha iyi anlaşıldı.

AK Parti'nin fikrin dünyasına katkı sunan, ilkesel birliktelik sergileyen, görüş ve düşünceleri ile kamuoyunda temayüz eden isimler yönetime taşındıkça... Yeniler, yılların mücadelesini veren kıdemli siyasetçilerle harmanlandıkça sürdürülebilirlik de tesis ediliyor.

Birdenbire ve bir seferlik değişim beklentisinin sonuç vermediği CHP'de görülmüşken, AK Parti sürekli ve tedrici değişime öncülük ederek diğerlerinden ayrışmayı ve uzun ömürlü iktidarı başardı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, "Terörle tavizsiz mücadele, sivil demokratik anayasa, hayat pahalılığı sorununu kalıcı olarak çözme, başta emekliler olmak üzere dar ve sabit gelirlilerin refahını iyileştirme, deprem bölgelerini yeniden imar ve inşa, sapkın akımlara karşı duruş, dostları artıran dış politika" söylemini de bir manifesto olarak okumak lazım."

Yazının tamamını okumak için tıklayın

AKP MYK'da kimler kaldı? 

MYK'de yer alan 18 üyeden 14'ü görevine devam edecek. Genel Başkanvekili Efkan Ala, Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanı Hayati Yazıcı, Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ, Dış İlişkiler Başkanı Zafer Sırakaya, Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Belgin Uygur, Mali ve İdari İşler Başkanı Vedat Demiröz, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı Ömer İleri, Parti Sözcüsü Ömer Çelik MYK'de yerini koruyan isimler oldu. Çiğdem Karaaslan, Çevre Şehir ve Kültür Başkanlığı; Mustafa Şen ise Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Başkanlığı, Fatih Şahin de Genel Sekreterlik görevini sürdürecek.

TIKLAYIN - AKP'de Olağanüstü Büyük Kongre | Erdoğan, tekrar AKP Genel Başkanı seçildi

TIKLAYIN - Erdoğan, Olağanüstü AKP Kongresi'nde: Değişim irademizi kaybedersek kısır döngüye düşeriz