Ekonomi

Sabah yazarı Babaoğlu: Maaşlar ne kadar yükseltilirse yükseltilsin, peşinden koşturup bir türlü yetişemediğimiz hayat pahalılığıydı

"Orta sınıf ruhen ezile ezile aşağıya doğru itiliyor"

02 Ağustos 2022 09:22

Sabah gazetesi yazarı Haşmet Babaoğlu, "Maaşlar ne kadar yükseltilirse yükseltilsin, peşinden koşturup bir türlü yetişemediğimiz hayat pahalılığıydı..." düşüncesini dile getirdi. 

Babaoğlu yazısında, "Pandemi günlerindeydik, 'Siz olayı virüs sanıyorsunuz, oysa hayatlarımız değişecek' diye söyleyip yazdığımızda burun kıvıranlar vardı. Onları da geçtim... Değişimi sadece hayatın dijitalleşmesi olarak algılayan dostları da unutmamalı... Oysa gündelik hayatın bütün dokusu hiç çaktırmadan değişmeye zorlanıyor. Pandemi sandınız... Oysa enflasyon olacaktı, oldu. Maaşlar ne kadar yükseltilirse yükseltilsin, peşinden koşturup bir türlü yetişemediğimiz hayat pahalılığıydı... Hiç hesap etmediğiniz savaş atmosferiydi... Dahası... Ruhsal çözülmeydi... Ve daha birçok şey sırasını bekliyor" yorumunu yaptı.

Babaoğlu şunları kaydetti:

"Emlak sorununu çözmek için geniş kitlelerin kira bedeli öder gibi ev sahibi yapılması için projeler üretilmesi güzel. Çok ihtiyaç var. Ama şunu anlamak zorundayız... Genç nüfusu ve evlenip yeni ev açma eğilimi yüksek bir ülkede kiralık ev sıkıntısı, arsız ve fahiş kira bedelleri daha farklı meseleleri de içeriyor. Sonuçta ne oluyor? Kimse sosyal medyadaki tatil fotolarına bakıp kendini aldatmasın... Orta sınıf ruhen ezile ezile aşağıya doğru itiliyor. Bunun sosyal, siyasal ve kültürel sonuçlarını düşünmek gerek."