Gündem

Sabah yazarı Babaoğlu: İmamoğlu, İstanbul'a kayyum atanmasına politik anlam kazandırmak için böyle bir yol izliyor

"Bakalım, yaşayıp neler göreceğiz?"

06 Eylül 2019 09:09

Sabah yazarı Haşmet Babaoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ihtiyaç fazlası makam araçlarının Yenikapı Meydanı'nda sergilenmesiyle ilgili değerlendirmede bulundu. Babaoğlu, "Belki de İstanbul'a kayyum atanmasına, İmamoğlu'nun mağdur rolüne soyunmasına kapı açacak kadar belediyecilikten uzak geçirilecek bir sürece politik anlam kazandırmak için böyle bir yol izleniyor" iddiasında bulundu.

Babaoğlu'nun "Ne bu? Test sürüşü mü?" başlığıyla (6 Eylül 2019) yayımlanan yazısının ilgili bölümü şöyle: 

Kılıçdaroğlu'nun "Akdeniz'de niye yokuz?" çıkışı veya "hava savunma sistemine ihtiyacımız yok ki" deyişini garip bir cehalet ürünü sanıyorsanız, fena yanılıyorsunuz.
Gayet bilinçli olarak böyle konuşuyor ve buna devam edecek.

Şimdi İmamoğlu'nun eski yönetimin "makam aracı israfı" diye Clio'lar ve kamyonetlerden oluşan hizmet filosunu Yenikapı'da sergilemeye kalkışması da öyle...

Hep sözünü ettiğim "toplu hipnoz çalışması"nın bir parçasıyla karşı karşıyayız.
Bu sefer İmamoğlu'nun danışmanlarının biraz "hafif" davrandıkları ve yan bastıkları söylenebilir. Ama yine de çok rahatlar, pişkinler.
Çünkü yalan haberlerine ve yanıltıcı imaj kampanyalarına ayılıp bayılmaya dünden razı milyonlar olduğunu biliyorlar. "1700 makam aracı olmaz ama 16 milyonluk bir şehire hizmette 1700 araç israf da sayılmaz" diyecek kafalar o kesimde çoktan buhar oldu.

***

Kılıçdaroğlu, çoktandır misyonunun iktidar istemek olmadığını açık açık ortaya koyuyor. Ana muhalefet liderinden çok muhalefetin "trafik müdürü" gibi davranıyor.
İmamoğlu ise alttan alta ülke liderliğine oynuyormuş izlenimi veriyor.
Belki de bir "test sürüşü" bütün bunlar.
Belki de İstanbul'a kayyum atanmasına, İmamoğlu'nun mağdur rolüne soyunmasına kapı açacak kadar belediyecilikten uzak geçirilecek bir sürece politik anlam kazandırmak için böyle bir yol izleniyor.
Bakalım, yaşayıp neler göreceğiz?