Gündem

Sabah yazarı: Anadolu ve Ankara arasındaki ilişki 2023'ün kaderini belirleyecek

"Ankara'da masa başında yetki kullanan isimlere varlık sebeplerinin bizzat bu millet olduğunu akıldan çıkarmamalarını sık sık hatırlatmakta fayda var"

02 Temmuz 2022 09:07

Sabah gazetesi yazarı Okan Müderrisoğlu, "Anadolu ile Ankara arasındaki ilişkilerin seyri, 2023'ün kaderini belirleyecek kadar önem kazanmakta." dedi.

Müderrisoğlu "TÜSİAD ve uzantısı iş insanlarının Türkiye Ekonomi Programı'na karşıtlığı ile Anadolu sermayesinin bu yeni modele uyum sürecinde yaşadığı zorlukların farkı asla göz ardı edilmemelidir. Programa destek noktasında, Anadolu insanı sorgulanmaya başlandı mı, hedef şaşıyor demektir.

Neden? Çünkü bu insanlar yerelde huzuru temsil eder, üretim yapar, istihdam sağlar, Hükümet siyasetinin taşrada sürdürülebilirliğini teminat altına alır. Tam da bu nedenle, Ankara'da masa başında yetki kullanan, siyah makam araçlarının rüzgârını estiren tüm isimlere, varlık sebeplerinin bizzat bu millet olduğunu akıldan çıkarmamalarını sık sık hatırlatmakta fayda var. Anadolu'nun morali ne kadar yüksek tutulursa, somut sonuçları da o kadar tatmin edici olur." diye yazdı.

Yazının tamamı için tıklayın