Gündem

Sabah yazarı Altınok: Trump Türkiye için bir şans

09 Ekim 2019 12:21

Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok, ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye’den çekilmesi ve Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna harekât düzenleme kararlarını yorumladı. Trump’ı  ‘günün sonunda bilançoya bakan bir iş adamı’ olarak nitelendiren Altınok, “Hillary Clinton gibi Türkiye'ye ideolojik pencereden bakan alternatifleri düşünülünce Türkiye için bir şans. Dolayısıyla seçilmesi ve ABD'nin iç tartışmalarına odaklanması sayesinde Türkiye vakit kazandı” dedi.

Altınok’un yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Trump'ın seçimleri kazanacağını yazan bir gazeteci olarak göreve başladığı ilk günden beri aynı şeyi söylüyorum.

Hatta bugünkü yazının başlığı da 13 Ağustos 2016'da yine bu köşede yayımlanan makaleme ait.

Trump günün sonunda bilançoya bakan bir iş adamı olarak, Hillary Clinton gibi Türkiye'ye ideolojik pencereden bakan alternatifleri düşünülünce Türkiye için bir şans.

Dolayısıyla seçilmesi ve ABD'nin iç tartışmalarına odaklanması sayesinde Türkiye vakit kazandı... 15 Temmuz'un yaralarını sardı, savunma sanayisini güçlendirdi. Hatta Suriye, Irak ve Akdeniz'deki hamleleriyle küresel politikada iddialı bir aktör olduğunu gösterdi.

Aksini düşünün. Trump yerine üç yıl önce, ABD başkanını terör örgütü PKKYPG'ye destek olmadığı için yeminine ihanetle suçlayan Bayan Hillary kazansaydı bugün Türkiye için her şey daha zor olmaz mıydı?

Bu arada, Akit'te sözünü ettiğim yazımdan ötürü bana yıllardır "Amerikancı" diyen bir yobaz vardı.

Baktım hâlâ Hillary Clinton'un çizgisinde...

Ne ilginç değil mi?”

Yazının devamı için tıklayın