Gündem

Sabah yazarı Altınok: Davutoğlu'nun teslimiyet günleri gerçekten izaha muhtaç

"Davutoğlu, ülkeyi yönettiği 20 aylık o dönemi de anlatsın"

26 Ağustos 2019 11:30

Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok, yeni parti kuracağı iddia edilen ve eski başbakan Ahmet Davutoğlu’nun AKP’nin kuruluş yıl dönümü etkinliğinde "Terörle mücadele konusunda defterler açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz” sözlerini eleştirdi.

TIKLAYIN: Davutoğlu’ndan ağır suçlama: Terörle mücadele defterleri açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz; 7 Haziran ile 1 Kasım arası en kritik dönemlerden biri!



Altınok, Davutoğlu’nun en kısa zamanda açıklama yapması gerektiğini söyleyerek, “Öğrenelim bakalım, gençlerimizi kaybettiğimiz Suruç saldırısında, onlarca canımızı yitirdiğimiz Ankara Garı patlamasında devlet aygıtı elinde olan bir başbakan olarak neler yapmış? Hatta yalnızca bu 7 Haziran-1 Kasım arası değil Davutoğlu, ülkeyi yönettiği 20 aylık o dönemi de anlatsın” dedi.

TIKLAYIN: Haber analiz: Davutoğlu ne demek istedi, 862 insanın hayatını kaybettiği 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri arasında neler oldu?

Altınok "Ucuz atlatmışız" başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Çünkü Rusya ve Türkiye yakınlaşmasının tam orta yerine uçak düşürülen, Türkiye'nin Hillary Clinton'un Suriye hayallerine memur edildiği ve bitişi okyanus ötesinde tertiplenen bir darbe girişimiyle karşılanan o teslimiyet günleri gerçekten izaha muhtaç”

Yazının devamı için tıklayın