Dünya

Sabah yazarı Altınok: ABD emperyalizminde de devamlılık esastır, Bağdadi yerine hangi matruşkayı sürecekler sahaya?

28 Ekim 2019 09:24

Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok, IŞİD ve YPG’nin bölgede şimdilik işlevini yitirdiğini söyledi. “ABD emperyalizminde de devamlılık esastır” diyen Altınok, “Bakalım El Kaideci Usame Bin Ladin matruşkasının içinden çıkardıkları DAEŞ'ci Bağdadi'den sonra hangi matruşkayı sürecekler sahaya?” dedi.

Altınok’un yazısının ilgili bölümü şöyle

“Tamam, aralarında tatlı bir rekabet vardı ama netice de Bağdadi meslektaşıydı Mazlum'un... Kendisine karşı bu kadar kaba olmalıydı.

Bakın, çarşı karışmışken, tetikçiler bir bir kullanılıp atılırken Pensilvanya'daki matruşka itidali elinden hiç bırakıyor mu?

Sahi, çakma imam sıranın er ya da geç geleceğini sık sık hatırlatıyor mudur kendine dersiniz? Cezaeviyle falan sıyıramayacağını... Zira Bağdadi'den geriye kalan çukuru görüyorsunuz... Adamlar yalnızca delilleri değil kullandıkları tetikçileri de yeryüzünden kazıyorlar... Kimlikleri ancak DNA'larından bulunabiliyor.

Ama bence en çok içinden çıkacak matruşkanın son akşam yemeğini yiyeceği masasındaki kaçıncı şakirt olacağına kafa yoruyordur sümüklü.

Ne diyelim. Paranoyası bol olsun”

Yazının devamı için tıklayın