Ekonomi

Sabah gazetesi: Donmaktan korkan Avrupalı kışı Türkiye'de geçirecek

"Doğalgaz sıkıntısıyla Avrupa'dan da gelecek ciddi bir rezervasyon bekliyoruz"

19 Eylül 2022 08:17

Rusya-Ukrayna savaşının ardından enerji krizi yaşayan Avrupa'da, vatandaşlar kışı Türkiye'de geçirmek için rezervasyon ayırmaya başladı.

Sabah gazetesinden Barış Şimşek'in "Enerji krizi sonrası donmaktan korkan Avrupalı kışı Türkiye'de geçirecek" başlıklı haberine göre Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ferhan Ademhan, "Normalde tatil bölgelerindeki tesislerimiz eylül ayından itibaren yüzde 50, ekim ayına doğru yüzde 80 ve kasım ayında ise tamamen kapanıyordu. Ama bu yıl tesislerimiz tam kapasite çalışacak. Bu yılki turist hedefimizin 40 milyona ulaşacağını düşünüyoruz. Şu ana kadar 26 milyonu aştık. Bu da 35 milyar dolar gelir demektir" dedi.

"Siyasi konjonktür böyle devam ederse kışın boş olan oteller büyük oranda dolacak"

Kış ayları için siyasi konjonktür ve dünyadaki gelişmelerin böyle devam etmesi halinde kışın kapalı olan oteller ve boş kalan apart dairelerinin büyük oranda doluluğa ulaşmasını beklediklerini anlatan Ademhan, "Şu an ciddi bir oranda rezervasyon ve kiralamalar başlamış durumdadır" dedi. Ademhan şunları söyledi:

"Şu an zaten ülkemizde Ukraynalı ve Rus turistlerin çoğunlukta oldukları, tatillerini uzatıp apart daireleri kiraladıkları gözlemlenmektedir. Doğalgaz sıkıntısıyla Avrupa'dan da gelecek ciddi bir rezervasyon bekliyoruz.

Ciddi bir talep olacaktır. Çünkü Avrupa'da şu an basın ve parlamentoda 'az duş alın, suyu az kullanın ve kendinizi bezle silin' uyarıları yapılıyor. Bu durumda sahil bölgelerimizdeki uygun fiyatlarımızdan ve dövizin artışından dolayı bize dönüşün olumlu olacağını ümit ediyoruz."