Gündem

Sabah başyazarı Barlas: İdamın yeniden tartışılır olması, ormanların yakılması kadar kötü bir şey

"İdam, geri dönüşü olmayan bir cezadır"

26 Haziran 2022 09:33

Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas, Marmaris'teki orman yangını sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve ardından Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı idam tartışmasını eleştirdi. Barlas, "İdamın yeniden tartışılır olması, ormanların yakılması kadar kötü bir şeydir" değerlendirmesini yaptı. 

Barlas yazısında, "Marmaris'teki orman yangınını çıkaran adam için mevcut ceza kanunlarının yeterli cezayı içermediğini söyleyenler artıyor. Dün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir imada bulunmuştu. Orman yangını çıkaran şahsa karşı oluşan öfke, beraberinde idam cezası tartışmalarını yeniden getirdi. Türkiye'de idam cezası olmadığı için Marmaris ormanları katilinin yeterli cezayı alamayacağı söyleniyor. Bu söylentiler bir açıdan doğru olabilir. Gerçekten bu psikopat kundakçı, 3-5 yıl içinde cezaevinden çıkıp hayatına kaldığı yerden devam ederse bu durum bütün vicdanları yaralar. Ki böyle bir ihtimal de var. Ancak idam, geri dönüşü olmayan bir cezadır. İşlenen suç ne kadar ağır ve kötü olursa olsun düzeltme imkânı olmayan bir ceza hiçbir insana verilmemelidir." ifadesini kullandı. 

Barlas şunları kaydetti:

"Elbette kundakçıların, katillerin, teröristlerin olabilecek en ağır cezayı almalarını istiyorum. Ama bu vesileyle idamın yeniden tartışılır olması, ormanların yakılması kadar kötü bir şeydir."

TIKLAYIN | Erdoğan: Orman yangınları konusunda idam cezası tartışılmalı

TIKLAYIN |  Soylu, "Orman konusundaki cezalar artırılmalı" dedi, idam cezasının caydırıcılığından bahsetti

TIKLAYIN  | Adalet Bakanı Bozdağ'a Erdoğan'ın idam açıklaması soruldu: Orman yangını cezalarının yeniden ele alınmasında biz de fayda görüyoruz