Gündem

Sabah başyazarı Barlas: Alevi vatandaşlarımızın Alevi dedelerinin maaşları, cemevlerine hukuki statü gibi beklentileri var

07 Ekim 2022 09:54

Sabah başyazarı Mehmet Barlas, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Alevilere yönelik bugün önemli mesajlarının olduğunu belirterek, "Alevi vatandaşlarımızın beklentileri arasında cemevilerin elektrik, su giderlerinin karşılanması, görevli Alevi dedelerinin maaşları, cemevlerine hukuki statü gibi beklentiler var" düşüncesini dile getirdi.

Barlas yazısında, "Erdoğan'ın başörtüsü konusunda anayasa değişikliği hamlesinin yarattığı şoku atlatamayan Kılıçdaroğlu yönetimi ikinci bir şoku yaşıyor. Bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan grup toplantısında Cuma günü Alevi vatandaşlarımız için önemli mesajları olacağını söylemişti. Nitekim Cumhurbaşkanlığı'na yakın kaynaklar, Erdoğan'ın bugün Şahkulu Sultan Dergahı'nı ziyaret edeceğini ve 8 ilde 8 cemevi açılışını gerçekleştireceğinin altını çizdi. Yıllardır Alevi vatandaşlarımızın sorunları konusunda tek bir çözüm üretemeyen CHP, şimdi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Şahkulu Sultan Dergahı'ndan Alevi vatandaşlarımıza vereceği mesajları merakla bekliyor. Türkiye son 20 yılda kronikleşmiş birçok meselesine çözüm buldu. Aleviler'in temel hak ve özgürlükleri noktasında önemli adımlar atıldı. Bugün bu adımlar taçlandırılmış olacak. Alevi vatandaşlarımızın beklentileri arasında cemevilerin elektrik su giderlerinin karşılanması, görevli Alevi dedelerinin maaşları, cemevlerine hukuki statü gibi beklentiler var. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasını biz de merakla bekliyoruz." ifadesini kullandı.