Gündem

Karamollaoğlu: Bizler laiklikten değil, sözde laikçilerden, muhafazakârlık adı altında değerlerimizi istismar edenlerden çok çektik

Saadet Partisi, 8. Olağan Büyük Kongresi’nde Temel Karamollaoğlu, 3. kez genel başkan oldu

30 Ekim 2022 09:54

Saadet Partisi’nin 8’inci Olağan Büyük Kongresi, “Kararlıyız, Milletin İktidarında Saadet Var” sloganıyla Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.  Temel Karamollaoğlu, 3. kez Saadet Partisi Genel Başkanı oldu.

Kongrede konuşan Temel Karamollağlu, "Bizler laiklikten değil, sözde laikçilerden, sözde İslamcılardan, muhafazakârlık adı altında değerlerimizi istismar edenlerden çok çektik" dedi.

Genel Başkan Temel Karamollaoğlu’nun tek aday olduğu kongrede bin 200 kayıtlı delege partiyi 2023 . Saadet Partisi Genel Başkanı’nın yanı sıra kongrede, 75 üyeli Genel İdare Kurulu (GİK) ile Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelikleri için de seçimi yapıldı. 

Milli Görüş’ün eski lideri Necmettin Erbakan ve Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu’nun posterlerinin asıldığı kongrenin düzenlendiği salonda “Kararlıyız, Milletin İktidarında Saadet Var” ve “Saatlerinizi İktidara Ayarlayın” pankartları asıldı. Kadın ve erkekler ayrı bölümlerden giriş yaptı. 

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç ile eski Diyanet İşleri Başkanı Lütfi Doğan'ın da katıldığı kongrede Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, dikkat çeken bir konuşma gerçekleştirdi. Karamollaoğlu'nun kongresindeki konuşmasından başlıklar şöyle: 

"Dün cumhuriyetimizin kuruluşunun yıl dönümüydü. Aziz vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik ediyor, daha nice yüzyıllara kavuşmayı diliyorum.  Bu kongremiz de yeni başlangıcın ilk günü olarak tarihe inşallah geçecektir diye ümit ediyorum.  Yaşanabilir bir Türkiye, yeniden büyük Türkiye, yeni dünya, yeni bir yüzyıl için besmelemiz çekiyor, kollarımızı sıvıyoruz.

"Yapacak çok işimiz, atacak çok adımımız var"

Yapacak çok işimiz, atacak çok adımımız var. Biz hasretle bekleyen insanlarımızın var olduğunu biliyoruz. 

Bir hastalığı tedaviden önce teşhis şarttır. Şimdi sizlere 20 yılın sonunda gelinen bu noktada 2022 yılının Türkiyesi’nin röntgenini göstermek istiyorum. Ekonomi ülkemizin kanayan yarası haline gelmiştir. Diğer her şey sonuç. Adaletsizlik ve hukuksuzluk temel sebeptir. Gömleğin ilk düğmesidir adalet ve hukuk. Gömleğin ilk düğmesinin yanlış iliklenmesinin, hatta koparılıp bir kenara atılmasının sonuçlarını yaşıyoruz bugün.Bir ülke düşünün, milyonlarca vatandaşı terör şüphelisi ilan edilsin, yüzbinlercesi hakkında işlem yapılsın, on binlercesi de tutuklansın.

"Bir ülke düşünün, koca koca adalet sarayları inşa edilsin"

Bir ülke düşünün, koca koca adalet sarayları inşa edilsin, aynı zamanda yeni cezaevleri açılsın. Bir ülke düşünün ki cezaevleri tıklım tıklım dolsun. Adalet mekanizması siyasilerin elinde adeta bir kılıç gibi kullanılsın. İşinden, ekmeğinden, özgürlüğünden edilen KHK mağdurlarının feryadı arşı alaya ulaşmış olsun.

"İnsanlar konuşmaktan, tweet atmaktan korkar hale geldiler"

İnsanlar konuşmaktan, tweet atmaktan korkar hale geldiler.  Yasaklarla mücadele edeceğini söyleyenler yasakçı zihniyetin bizzat baş aktörü oldular. Adalet düğmesi yanlış iliklenince ekonomide de diğer alanlarda da duvara toslamamak mümkün değildir. Adaletin açığını kapatmadan, cari açığını kapatmak mümkün olamaz. 

"Hukuksuzluğun norm haline geldiği bir ülkede gelir dağılımındaki adaletsizliği gidermek mümkün değil"

Hukuksuzluğun norm haline geldiği bir ülkede gelir dağılımındaki adaletsizliği gidermek mümkün değildir. Türkiyemizde milyonlarca işsizimiz var. Bakmayın siz kürsüde atılan nutuklulara milyarlarca liramız her yıl faiz lobilerine oluk oluk aktarılıyor. Milyonlarca asgari ücretlimiz açlık sınırının altında, geri kalan milyonlarca çalışanımız da ancak yoksulluk sınırının altında bir ücrete mahkum edilmiş. Reva görülen ücret bu mu olmalı Allah aşkına? Bugün bir telefon almak veya bir kafede oturmak bile kendisine lüks görülen evlatlarımız, siz iktidara geldiğinizde hayata gözlerini yeni açmıştı.

"İktidara sesleniyorum, ne kabahati var bu gençlerin?"

İktidara sesleniyorum, ne kabahati var bu gençlerin? 60-70 yıllık ekmek teknelerini kapatan esnafımızın, enflasyon nedeniyle çarşı - pazardan eli boş dönen ev kadınlarımızın, kantinde istediğini alamayan çocuklarımızın ne kabahati var? Yoksulluk her geçen gün maalesef derinleşiyor. “Bir test kitabı 100 lira olmuş, asgari ücretle çalışan babam nasıl alsın” bunu diyen gözyaşı döken 14 yaşındaki liseli kızımızı dinleyince nasıl duygulanmasın insan…

"İhaleler yolsuzluk yapmak için yapılıyor maalesef"

“Ben işsiz kaldım, ekmek bulamadım, fabrikaya iş bakmaya gittim, kapının önünde bayat ekmeği adamdan rica ettim, ‘Tavuklarımız var, onlara götüreceğim’ dedim, eve döndüm, eşimle beraber karnımızı doyurabilmek için” diyen insanlarımızı görüp de nasıl kahrolmaz bir insan!

İhaleler yolsuzluk yapmak için yapılıyor maalesef. Allah’tan korkun. Devlet, millet borçlu… Geleceğimiz dahi ipotek altında.  Eğitim denilince akıllarına sadece bina geliyor. Yatırım denince akıllarına gelen sadece beton ve asfalt.

"Mühendisler motokuryelik, öğretmenlik mezunlar ise kasiyerlik yapıyor"

Mühendisler motokuryelik, öğretmenlik mezunlar ise kasiyerlik yapıyor. Sağlıkta en iyi yetişmiş insanları, küstürdüler. Sonra da bu insanlara, giderseniz, gidin' diyorlar. Büyük Orta Doğu Projesi adım adım uygulamaya konuluyor. Birileri ise normalleşmek için sıraya girmiş.  İslam dünyası sahipsiz, coğrafyamız kan gölüne dönmüştür. ABD ile Rusya arasında adeta pinpon topuna dönen dış politika ilerletiliyor. Irak'ta katledilen milyonlarca Müslümanın katili kim? Coğrafyamızda sınırlar fiilen değişmiş, kendi sınırlarımız da adeta kevgire dönmüş durumda. Milyonlarca mülteci oradan oraya savruluyor. Adalar ve Kıbrıs tam bir çıkmazda.

"Temel hak ve özgürlükler ne zamandan beridir referandum konusu yapılıyor?"

Ahlaki değerlerimiz ayaklar altına alınmış bulunuyor. Şimdi kalkmış bir de aileden, referandumdan bahsediyorlar. Evlilik yaşı 30’u geçmiş. Gençler mali imkansızlıklar nedeniyle evlenemiyor, boşanma oranı artıyor. Her gün bir başka kadın cinayeti işleniyor. Şiddet, cinayet, intiharlar almış başını gidiyor.Kimsenin umrunda değil. Temel hak ve özgürlükler ne zamandan beridir referandum konusu yapılıyor?  Aileyi darmadağın eden sizler hangi yüzle aileyi ağzınıza alabiliyorsunuz?

Yeni dönem herkesin özgürce şiir yazabildiği bir dönem olacak. Ne derler acaba diye çekinmedik. Hasır üzerinde yatan Peygamber Efendimizi anlatmak kolay, yazlık- kışlık saraylardan vazgeçmek zordur. Erbakan Hocamızın davasından bir milim sapmadan izini takip etmek zordur! Yalana, iftiraya ve hakaretlere maruz kaldık... Dünden bugüne bu yolda savrulup gidenler oldu... Ancak işte bu salonda bir araya gelenler tavizsiz ve kararlı duruşlarından asla vazgeçmediler!

"Bizler laiklikten değil, sözde laikçilerden, sözde İslamcılardan, muhafazakârlık adı altında değerlerimizi istismar edenlerden çok çektik"

Bizler laiklikten değil, sözde laikçilerden, sözde İslamcılardan, muhafazakârlık adı altında değerlerimizi istismar edenlerden çok çektik.

Laiklik, herkesin dini, siyasi ve sosyal görüşlerini rahatlıkla ifa edebilmesinin teminatı olarak anlaşılmalı. Devletin vazifesi kimlik dayatmak değildir.Sorumluluklarımızı kuşanarak bir yola çıktık, bu masada sadece altı genel başkan yok. Emin olun, 85 milyon insanımız bu masada…

Bu masa, kaybedilecek seçimin ardından yaşanacak bir 5 yılın daha ülkemize ve insanımıza neye mâl olacağını gayet iyi bilenlerin kurduğu bir masadır.Bilinsin ki, bu devir kapanmıştır artık! 85 milyonun kazanacağı bir dönemi başlatıyoruz...

Kurduğumuz bu masanın ayakları; -Tunceli'nin, Kocaeli'nin, Sivas'ın, - Konya'nın, Afyonkarahisar'ın ve Ankara'nın bereketli topraklarına sapasağlam basmaktadır.

Bu masanın çapı; -Edirne'den Hakkari'ye, Muğla'dan Artvin ve Ardahan'a, İzmir'den Van'a, Sinop'tan Hatay'a; 81 ilimizi kapsayacak kadar geniştir.

Bu masa Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı’nı belirleyecek, parlamento aritmetiğinde de çoğunluğu belirleyerek ülkemizin sorunlarına kalıcı çözüm üretecektir."

GENEL İDARE KURULU ASİL ÜYELER 

Atik Ağdağ

Fatih Akdağoğlu

Galip Akın

İsmail Hakkı Akkiraz 

Halil İbrahim Akpınar 

Nergül Aksu

Mahmut Arıkan 

Nagehan Gül Asiltürk 

Arslan Ateş 

Mehmet Atmaca 

Birol Aydın 

Fatih Aydın 

Ömer Abdullah Ayhan 

Muhittin Aytunç

Mustafa Balta 

Yılmaz Bayat 

İsrafil Bayrakçı 

Salih Berber 

Fatih Beyazıt 

Muammer Bilgiç 

Ersan Bilgin

Hasan Bitmez 

Fesih Bozan 

Yakup Budak 

Yaşar Canbay 

Sedat Cengiz

Necmettin Çalışkan 

Tacettin Çetinkaya 

Mesut Dağ 

Bekir Demirkaya 

Mesut Doğan 

Sinan Ejderoğlu

Nurgül Beytiye Ekinci 

Abdullah Ender 

Fethullah Erbaş 

Muhammed Sabır Fırat 

Fatma Nevin Gökçe 

Feti Görür

Bekir Gündoğmuş 

Cafer Güneş

Fikret Güzeller 

Hüseyin Hacıabdullahoğlu

Zekeriya Hazırbulan

İslam İnce 

Mustafa İriş 

Abdulkadir Karaduman 

Mehmet Karaman

Bülent Kaya 

Mustafa Kaya

Şerafettin Kılıç 

Merve Aydın Küçük

Hüseyin Oruç 

Mehmet Fethi Öztürk 

GENEL İDARE KURULU ASİL ÜYELER

Musa Öztürk 

Hüseyin Saydam 

Muzaffer Serenli 

Abdullah Sevim 

Alev Sezen 

Adnan Simit 

Yusuf Sunar 

İdris Naim Şahin 

Reyhan Şengün 

Süleyman Tekbaş 

Sabri Tekir 

Samet Sami Temel 

Salih Turhan 

Halil İbrahim Uzun 

Hasan Uzun 

Lütfi Yalman 

Mustafa Niyazi Yanmaz 

Ömer Faruk Yazıcı 

Ali Murat Yel 

Eyüp Yıldırım 

Muhittin Hamdi Yıldırım 

İbrahim Yıldız 

GENEL İDARE KURULU YEDEK ÜYELER 

Ramazan Acar

Selahattin Acaroğlu

Adil Barsbay

Ali İmran Bozdoğan 

Mehmet Ali Can

Nesibe Erkalan Çakır 

Ümit Çebi 

Soner Çontar

Kemal Eksilmez 

Necati Eroğlu 

Gökhan Gerçek 

Talat Gizli

Hasan Güldal

Ömer Günaydın

Ali Hazer 

Cemil Işıksoy

Mehmet Salih Kahraman 

Yusuf Karaağaç

Zeynel Keskin 

Muhammet Çelebi Keyhıdır 

Cevat Kurt

İbrahim Önal 

Recep Sarıdoğan

Oktay Soran 

Hamdi Sürücü 

Ayşegül Vonal Şahin 

Şaban Şahin 

Salih Şen 

Sinan Tekin 

Mehmet Can Turan 

YÜKSEK DİSİPLİN KURULU ÜYELERİ ASIL 

Mehmet Kaya Asiltürk 

Muzaffer Baydar 

Beşir Darçın 

Dursun Ali Düzenli 

Bahaddin Elçi 

Hüseyin Karagöz 

Hasan Hüseyin Öz 

Latif Öztek 

Duran Soyuğur

Selim Sait Terzioğlu 

İbrahim Nedim Titiz 

YÜKSEK DİSİPLİN KURULU YEDEK ÜYELER 

Ahmet Bölükbaşı

Dursun Coşar 

Abdülkadir Çelebi 

İsmail Haskul 

Mehmet Karalar

Mehmet Akif Kocamanoğlu 

Ali İhsan Oturak 

Şakir Tarım 

Yusuf Uzgur 

Salih Uzun 

Mehmet Yüce