Seçim 2024

Saadet Partisi İBB Başkan Adayı Birol Aydın: Başka bir İstanbul mümkün

"Her şeyi biz biliriz demeyecek, ilime, bilime, doğruya güveneceğiz"

06 Mart 2024 10:02

Saadet Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Birol Aydın, Kartal'da aday tanıtım etkinliğine katıldı. Etkinlikte konuşma yapan Aydın, "İstanbul'un geçmişini, bugününü iyi biliyor, geleceğini de öngörebiliyoruz. Şehrin şimdiki durumuna asla alışmadık, alışmayacağız ve İstanbul halkını da bu duruma alıştırmayacağız. İstanbul için başka bir gelecek mümkün" ifadelerini kullandı.

"Başka bir gelecek mümkün"

Aydın, İstanbul’da daha iyi bir yaşamın mümkün olduğunu belirterek, "Bugüne kadar yapılıp edilenler İstanbul'un huzuruna, İstanbul'un yaşanılabilir olmasına katkı sağlamadı. Kimseye hizmet yapmadı diye itham etmiyoruz. Hizmet yapıldı. Ama bu anlayış mevcut paradigma ne kadar hizmet yapılırsa yapılsın İstanbul'da iyi bir yaşamı İstanbullulara sağlamadı. Bir anlayış değişikliğine, bir paradigma değişikliğine ihtiyaç var. Bizim dışımızdaki adaylar İstanbul'un bugünkü keşmekeşliğinin kanıksamışlar. Kanıksadıkları bu keşmekeşliği de milletimize projeleriyle, vaatleriyle alıştırıyorlar.

Oysa biz İstanbul'un hem dününü biliyoruz hem bugününü okuyoruz hem de yarını öngörebiliyoruz. Ve İstanbul'un bu haline alışmadık, alışmayacağız ve İstanbullularımızı da alıştırmayacağız. Başka bir İstanbul mümkün. İstanbul'da başka bir yaşam, daha iyi bir yaşam mümkün. Ama müteahhit kafasıyla olmaz. İstanbul'a ilişkin bir tasavvurunuz olacak. Nasıl bir İstanbul tasavvurunuz var? 10 yıl sonra, 20 yıl sonra ortaya nasıl bir İstanbul çıkacak silüetiyle, ruhuyla, manasıyla, maddesiyle? Var mı? Metro diyorsun, tramvay diyorsun, üst geçit diyorsun, yol diyorsun, alternatif yol diyorsun. Sosyal belediyecilik diyorsun. Diyorsun da diyorsun, diyorsun da sonunda bunların neticesinde ortaya nasıl bir İstanbul çıkıyor? Hayal edebiliyor musun?" dedi.

"En temel ilke liyakat olacak"

Saadet Partisi Kartal Kartal Belediye Başkan adayı Murat Çeker da liyakatın en temel ilkeleri olacağını belirterek, "Saadet Partisi olarak bu seçimlere size kayırmacılığın, israfın, savurganlığın, yozlaşmanın, hesaplaşmanın aksine daha iyi bir yönetim anlayışı, Milli Görüş belediyeciliği ve Saadet kadrolarını teklif ediyoruz. Belediyemizi sadece hizmet üreten kurum olmaktan çıkarıp hemşerilerimizin aktif katılımlarıyla şekillenen ve ihtiyaçlarına öncelik veren, refahını artıran, nihayetinde haklıya hakkını hakkınca veren dinamik bir yapı haline getireceğiz. Birlikte düşünecek, birlikte yürüyecek, birlikte yöneteceğiz. Sosyal medya, billboard ve rant belediyeciliği yerine halka hizmeti esas alan mütevazı bir duruş ama cüretkar bir hizmet anlayışıyla değişimi hayata geçireceğiz. Her şeyi biz biliriz demeyecek, ilime, bilime, doğruya güveneceğiz. Liyakat en temel ilkemiz olacak" dedi.