Gündem

Saadet Partili iki kişiyi öldüren sanıkların avukatlığını TBB Başkanı Feyzioğlu üstlendi

25 Ekim 2019 17:39

Malatya’nın Pütürge ilçesinde 31 Mart'ta düzenlenen yerel seçimlerde oy verme işlemi sırasında Saadet Partili (SP) 2 kişiyi öldüren, 1 kişiyi de yaralayan sanıkların avukatlığını Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu üstlendi.

Yeni Akit'ten Sezai Erhan'ın haberine göre 31 Mart'ta Bölünmez İlkokulu'nda oy verme işlemleri sırasında meydana gelen, İlyas ve Hasan Aktaş'ın öldüğü, Ali Aktaş'ın ise yaralandığı olayla ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan sanıklar Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde bir kez daha duruşmaya çıktı.

Sanıklar duruşmaya Kahramanmaraş Elbistan Cezaevinden SEBGİS yöntemi ile katıldı. Sanıkların avukatlığını TBB Başkanı Metin Feyzioğlu üstlendi.

Avukatların da savunmalarını yapmalarının ardından 25 Kasım tarihine ertelendi.

Feyzioğlu, 3 Mart 2009'da lise öğrencisi Münevver Karabulut'u öldüren Cem Garipoğlu'nun aynı davada yargılanan babası Nida Garipoğlu'nun da avukatıydı.

İki kişi yaşamını yitirmişti

Olay, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için Bölünmez Mahallesi İlkokulu'na kurulan sandık başında oy kullanma işlemi sırasında iki grup arasında tartışma çıkması ile meydana gelmişti.

Tartışma kısa sürede kavgaya dönüşmüş kavga sırasında tabancayla vurulan Hasan Aktaş ile İlyas Aktaş, yaşamını yitirmişti. Güvenlik güçlerinin müdahale ettiği kavganın ardından tabancayı ateşlediği belirtilen kişi gözaltına alınmış, yapılan soruşturma sonrasında da gözaltı sayısı artmıştı. Güvenlik güçleri, olayların daha fazla büyümemesi için okul çevresinde ve mahallede geniş güvenlik önlemi almıştı.