Gündem

Saadet Partili Çalışkan: Sayın Atalay’ın tutuklu kalması hem halk iradesinin hem de Hataylı seçmenin iradesinin gaspıdır

14 Temmuz 2023 19:59

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan Türkiye Büyük Millet Meclisinde gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Çalışkan, tutuklu bulunan Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında "Şu anda tutuklu bulunan Sayın Can Atalay’ın derhal serbest bırakılması gerekir. Sayın Atalay’ın tutuklu kalması hem halk iradesinin hem de Hataylı seçmenin iradesinin gaspıdır"  vurgusu yaparak şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekilleri bendenizin seçilmemesi için büyük gayret gösterdi. Kışkırtıcı tavırları oldu. Buna rağmen bir vatandaş olarak isterim ki; kanunların verdiği imkanlarla, halkın oylarıyla bir aday milletvekili seçilmişse bu milletvekilinin yeri parlamentodur.

"Sayın Atalay’ın tutuklu kalması hem halk iradesinin hem de Hataylı seçmenin iradesinin gaspıdır"

Şu anda tutuklu bulunan Sayın Can Atalay’ın derhal serbest bırakılması gerekir. Sayın Atalay’ın tutuklu kalması hem halk iradesinin hem de Hataylı seçmenin iradesinin gaspıdır. Esas sorulması gereken şudur; şayet seçilen bu vekil parlamentoya gelemeyecek ise aday olmasına izin veren kamu görevlileri görevlerini ya ihmal etmişlerdir ya da yasaları çiğnemişlerdir ya da halkla dalga geçmişlerdir.

Seçilen vekil parlamentoya gelemiyorsa bu karara imza atan yetkililer kamuyu zarara uğrattıkları, halkın duygularıyla oynadıklarından, halkın iradesini gasp ettiklerinden gereği yapılmalıdır.

Madem kanunlar belli, meclisin iç tüzüğü ortada, seçilen şahsın yeri TBMM çatısı ise Sayın Can Atalay’ın derhal serbest bırakılması gerekmez mi?"