Gündem

Saadet Partili Ay: HDP'nin aday çıkarması olumlu oldu

28 Mart 2019 09:22

Saadet Partisi'nin Gaziosmanpaşa adayı Bilal Ay, HDP'nin ilçede ay çıkartmasının 'işine geldiğini' söyledi. Ay, "Gaziosmanpaşa’da CHP’nin adayı var, HDP’nin adayı var. Böyle bir ittifak olsa neden ayrı ayrı adaylar olsun. Dolayısıyla bir avantaj oldu bu" dedi.

Gazete duvaR'dan Hacı Bişkin'e konuşan Ay, "HDP birçok ilçede aday çıkartmazken Gaziosmanpaşa’da aday çıkarttı. Bunu nasıl yorumluyorsunuz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Bunla alakalı zihnimi zorlayan hiçbir adım atmadım ama aday çıkartması olumlu oldu. Çünkü biz ulusal medyadan olmadığımız, bulunmadığımız bir ittifakın içerisinde gösterilmeye çalışılıyoruz. Yani Saadet Partisi işte İYİ Parti, CHP ve HDP ile ittifak yaptı denilerek olmayan bir ittifak şekillendirilmeye, illegal yoldan basılan el ilanlarının, afişlerinin bu manada dağıtıldığını görüyoruz, haberlerini alıyoruz. Bu manada benim elimi kolaylaştırdı. Şunu söylüyorum: Siz bir ittifaktan bahsediyorsunuz. Gaziosmanpaşa’da CHP’nin adayı var, HDP’nin adayı var. Böyle bir ittifak olsa neden ayrı ayrı adaylar olsun. Dolayısıyla bir avantaj oldu bu."

Avukat Sinan Zincir ve Avukat Rojda Fırat, HDP'nin Gaziosmanpaşa Belediyesi Eş Başkan adayları olmuştu.

Ay, "Seçim gecesi nasıl bir tablo bekliyorsunuz?" sorusunu da şöyle yanıtladı:

"Biz Gaziosmanpaşa’da seçim kazanacağız demiyoruz Allah’ın izniyle açık ara kazanacağız diyoruz."


Söyleşinin tamamını okumak için tıklayın.