Gündem

"ABD, Türkiye'ye 'S-400'leri almış olsan da aktive etme' diyor"

Gazeteci Aslı Aydıntaşbaş, Erdoğan-Trump görüşmesini Murat Sabuncu'ya yorumladı

14 Kasım 2019 14:07

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Beyaz Saray'da ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı görüşme sonrası gazeteci Aslı Aydıntaşbaş, görüşmeyi S-400 sorunu çerçevesinde Murat Sabuncu'ya değerlendirdi. 

Erdoğan'ın kullandığı "Biz Amerika'yla yeni bir sayfa açmak konusunda kararlıyız" cümlesinin görüşmenin en önemli cümlesi olduğunu belirten Aydıntaşbaş, "Tek tek konu başlıklarına bakmaya gerek yok. Her biri önemli ancak asıl mesele; S-400 meselesi. ABD masaya bir teklif koyuyor ve Türkiye'ye 'S-400'ü aktive etme, stratejik ittifak kuralım' yani 'Batı'ya dön' diyor" ifadelerini kullandı. 

Trump'ın hedefinin stratejik ittifak olduğunu dile getiren Aydıntaşbaş, "Halkbank davası ve yaptırımlar gündemdeyken Erdoğan'a cenneti vaat ediyorlar. Suriye Kürtleri ve operasyon konusu önemli olsa da asıl mesele stratejik ve bunun göbeğinde S-400 meselesi var" dedi. 

Türkiye, Rusya'yla en yakınlaştığı dönemde Rusya'yla baş başa kalmaktan da çekinir hale geldi" yorumunu yapan Aydıntaşbaş, "Cumhurbaşkanı, Soçi Mutabakatı'ndan mutlu dönse de Rusya'yı kızdıramayacağı konular var. S-400'ler konusunda Putin'in ne diyeceğini bilmiyoruz" diye konuştu.