Dünya Basınında Bugün

Rusya, YouTube'a erişimi kısıtladı, Britanya'da aşırı sağcı ayaklanma gerilimi sürüyor; Batı Nil virüsü vakaları artış gösteriyor | Dünya Basınında Bugün

09 Ağustos 2024 09:14

T24 Dış Haberler

Londra Belediye Başkanı Sadık Han, Birleşik Krallık'taki yayılmaya başlayan şiddet olayları ve düzensizliğin ardından Müslüman bir politikacı olarak "güvende olmadığını" söyledi. Han ayrıca, yanlış bilgilendirme ve provokasyonla mücadele etmek için tasarlanan yasaların "amaca hizmet etmediğini" ifade ederek, şiddet olaylarına katkıda bulunduğunu ve yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti. İran ve müttefikleri, Beyrut ve Tahran'da yaşanan ve İsrail'in sorumlu tutulduğu ölümlerin ardından misilleme hazırlığında ancak büyük bir savaştan kaçınıyor. Yunanistan'da merkezi sinir sistemini etkileyen semptomlarla kritik derecede hayati risk taşıyan Batı Nil virüsü vakaları artış gösteriyor. Rusya genelinde internet kullanıcıları, Rus yetkililerin YouTube'u Kremlin karşıtı eylemleri gerekçe göstererek kısıtladığını bildirdi

9 Ağustos 2024'te dünya basınında öne çıkan başlıklar şöyle... 

The Daily Telegraph | Londra Belediye Başkanı Sadık Han: Bir Müslüman olarak artık güvende değilim

Londra Belediye Başkanı Sadık Han, Birleşik Krallık'taki yayılmaya başlayan şiddet olayları ve düzensizliğin ardından Müslüman bir politikacı olarak "güvende olmadığını" söyledi.

Han, Batı Londra'daki Stamford Bridge'de Chelsea futbol kulübü tarafından düzenlenen ırkçılık karşıtı bir çalıştaya katıldıktan sonra "Açıkca güvende değilim, bu yüzden polis korumasına sahibim. Şiddet olaylarının artış göstereceğinden endişeliyim" ifadelerini kullandı. 




The Guardian | Britanya'da Çevrimiçi Güvenlik Yasası tartışılıyor

Londra Belediye Başkanı Sadık Han, yanlış bilgilendirme ve provokasyonla mücadele etmek için tasarlanan yasaların "amaca hizmet etmediğini" ifade ederek, şiddet olaylarına katkıda bulunduğunu ve yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Belfast'ta yaşanan şiddet olaylarının ardından Han, yasayı doğru şekilde uygulayabilmek için hızla harekete geçilmesi gerektiğini vurguladı.


The Wall Street Journal | İran misilleme hazırlığında ancak büyük bir savaştan kaçınıyor

İran ve müttefikleri, Beyrut ve Tahran'da yaşanan ve İsrail'in sorumlu tutulduğu ölümlerin ardından misilleme hazırlığında ancak büyük bir savaştan kaçınıyor. İsrail'in Beyrut'a düzenlediği hava saldırısının ardından Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından biri ve Hamas lideri Haniye ölmüştü.

İran ve Hizbullah, büyük bir savaş başlatmadan "önemli hedefler arasında iğneyi geçirmeye çalışacak bir misilleme" yapacaklarını ifade etti. 


eKathimerini | Yunanistan'da Batı Nil virüsü vakaları artış gösteriyor

Yunanistan'da merkezi sinir sistemini etkileyen semptomlarla kritik derecede hayati risk taşıyan Batı Nil virüsü vakaları artış gösteriyor. Virüs ülke genelinde yayılırken, Ulusal Halk Sağlığı Örgütü'ne (EODY) göre, 2024'te kaydedilen vaka sayısı, son 5 yılın aynı dönemine kıyasla daha yüksek.

Bu yıl 55 vaka teşhis edildi, bunların 33'ü Temmuz ayında tespit edildi.

2024 yılı içinde toplam 8 ölüm gerçekleşti. Santral sinir sistemi semptomları gösteren en genç hastanın 36 yaşında, en yaşlı hastanın ise 92 yaşında olduğu belirtildi. 


The Moscow Times | Rusya genelinde YouTube'a erişim kısıtlaması

Rusya genelinde internet kullanıcıları, Rus yetkililerin YouTube'u Kremlin karşıtı eylemleri gerekçe göstererek kısıtladığını bildirdi. Bazı kullanıcıların erişim sorununu aşabilmek için VPN uygulamaları kullandığı belirtildi.