Dünya

Rusya'nın Ukrayna'nın Zaporijya kentine düzenlediği saldırıda 3 kişi öldü

10 Ağustos 2023 10:43

T24 Dış Haberler

Ukraynalı yetkililer, Rusya'nın Ukrayna'nın Zaporijya kentine düzenlediği füze saldırısında iki genç kadın ve bir erkeğin öldüğünü, dokuz kişinin de yaralandığını açıkladı. 

Kurtarma ekipleri enkazı kaldırırken, hasarlı binaların yanına bir ambulans park edildi. 

Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski'nin ofisinden yaptığı açıklamada, "Üç kişi öldü ve 11 aylık bir bebek de dahil olmak üzere dokuz kişi yaralandı. Rus top mermisi 43 yaşında bir erkek ile 19 ve 21 yaşındaki iki genç kadının canını aldı" dedi. 

Yetkililer iki kişinin olay yerinde ölürken, bir kadının gece hastanede hayatını kaybettiğini söyledi.

Zaporizhzhia belediye meclisi sekreteri Anatoliy Kurtev, kilisenin yıkıldığını ve yaklaşık 15 yüksek binanın hasar gördüğünü söylerken, yetkililer en az 400 apartman sakininden kırılan camların ve hasarlı balkonların onarılması yönünde talepler aldıklarını açıkladı. 

Ukraynalı yetkililer, son zamanlarda güneydeki Zaporijya  bölgesine yönelik Rus bombardımanının miktarında bir artış olduğunu bildirdi.

Zelenski'nin ofisi, Rus ordusunun son 24 saat içinde Zaporijya  bölgesindeki 21 köy ve kasabaya topçu, füze ve insansız hava araçları kullanarak 82 saldırı düzenlediğini açıkladı.

Ukrayna ordusu, yazın başında kilit Zaporijya bölgesinde Rus kuvvetlerine yönelik bir saldırı başlattı ve bu yönde istikrarlı ilerleme kaydettiğini bildirdi.