Dünya

Rusya'nın, Ukrayna'daki AVM'yi vurmasıyla ilgili Dışişleri'nden açıklama

Saldırıda 2 kişi ölmüş en az 20 kişi yaralanmıştı

27 Haziran 2022 22:02

Dışişleri Bakanlığı'ndan, Rusya'nın Ukrayna'daki AVM'yi vurmasına ilişkin olarak, "Bu tür saldırılar Ukrayna'daki savaşın acımasızlığını bir kere daha gözler önüne sermekte, kalıcı barışa duyulan acil ihtiyacı ortaya koymaktadır" denildi.

Bakanlıktan, Rusya'nın Ukrayna'nın Kremençuk şehrinde bulunan bir AVM'ye roketle saldırı düzenlemesine ilişkin açıklama yapıldı.

Yapılan yazılı açıklamada, "Ukrayna'nın Kremençuk şehrinde yer alan bir alışveriş merkezinin bugün, içerisinde çok sayıda sivilin bulunduğu sırada füzelerle vurulduğu, olayda hayatını kaybedenlerin ve yaralananların olduğu büyük bir üzüntüyle öğrenilmiştir. Son günlerde Kiev dahil çeşitli şehirlerdeki sivil yerleşim yerlerinin de hedef alındığı bu tür saldırılar Ukrayna'daki savaşın acımasızlığını bir kere daha gözler önüne sermekte, kalıcı barışa duyulan acil ihtiyacı ortaya koymaktadır. Bu vesileyle, bu yıkıcı savaşın bir an önce durdurulması ve diplomatik çözüme öncelik verilmesi çağrımızı kuvvetle yineliyoruz" denildi. (DHA)

TIKLAYIN | Rusya Kremençuk'ta bir AVM'yi vurdu: 2 ölü, 20 yaralı