Dünya

"Rusya konsolosluk açıyor" iddiası sonrası KKTC'den açıklama geldi

09 Ağustos 2023 15:32

Rus haber ajansı TASS, Rusya’nın Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Büyükelçiliğinin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin başkenti Lefkoşa'da Rus vatandaşlarına yönelik konsolosluk hizmeti vermeye başlayacağını duyurdu. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise "Konsolosluk açmak gibi bir talepleri olmadı" dedi.

Rus haber ajansı TASS’ın haberine göre Rusya’nın Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Büyükelçiliğinden bir yetkili, “Çok yakın bir zamanda Lefkoşa şehrinin kuzeyinde konsolosluk hizmetleri vermeye başlayacağız. Çalışmalar düzenli şekilde yapılacak” açıklamasında bulundu.

Söz konusu iddianın ardından KKTC yönetiminden açıklama geldi. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Konsolosluk açmak gibi bir talepleri olmadı. Ofis açma girişimleri vardı. İngiltere'nin de ofisi var. Rusya'nın da olması bizim için sakıncalı değildir. Burada bir çok Rus var, tabii ki bir ofis açıp bir takım işlerini sürdürmeleri normaldir. Açarlarsa iyi olur" dedi. 

Haberleri yalanlayan Kuzey Kıbrıs Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu da "Bir ofis açma girişimleri vardır fakat konsolosluk açmak bambaşka bir şeydir, böyle bir şey yoktur" ifadelerini kullandı.