Gündem

Rusya'dan Çavuşoğlu'nun "İkinci bir S-400 alabiliriz" açıklamasına yanıt

"Rusya gerekli teknolojik olanak ve becerilere sahip"

10 Nisan 2019 13:10

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun "ABD Patriot satarsa alırız ama satmazsa ikinci bir S-400 ya da başka bir hava savunma sistemi alabiliriz" açıklamasına ilişkin olarak, Türkiye'yle askeri-teknik iş birliklerini genişletmek için gerekli olan teknik olanaklara sahip olduklarını söyledi.

Sputnik Türkiye'nin aktardığına göre, Peskov'a Çavuşoğlu'nun, ABD'nin Patriot hava savunma sistemleri satmaması halinde Türkiye'nin Rusya'dan ikinci bir S-400 hava savunma sistemi alabileceğine ilişkin açıklaması soruldu.

Peskov soruyu şöyle cevapladı:

"Askeri-teknik işbirliği Rusya'nın pek çok yabancı ülkeyle işbirliğinin çok önemli bir boyutu. Bu tip işbirliği, ilişkilerin gelişmesinde özel bir noktada olunduğunu gösteriyor. Bu Türkiye konusunda da geçerli" vurgusunu yaptı.

Rusya buna (Türkiye'ye ikinci bir S-400 sistemi sevk etmeye) açık. Rusya bunun için gerekli teknolojik olanak ve becerilere sahip. Rusya elbette ki askeri-teknik iş birliğinin geliştirmesine yardımcı olacak olanakların arayışında. Bu tamamıyla normal bir süreç."