Dünya

Rusya, Avrupa Parlamentosu seçimlerine müdahale ettiğine dair iddiaları absürt olarak nitelendirdi

AB, Rusya'nın internet üzerinden aşırı sağcı adaylara oy kazandırmak için kampanya yürüttüğüne dair kanıt bulduğunu iddia etmişti

17 Haziran 2019 08:09

T24 Dış haberler

Rusya, geçen ay yapılan Avrupa Parlamentosu seçimlerine müdahale ettiği iddialarını reddetti.

Rossiykaya Gazeta'nın aktardığına göre Rusya Güvenlik Konseyi yöneltilen suçlamaları 'absürt' olarak nitelendirdi. Avrupa Birliği, cuma günü yayımladığı raporda Rus kaynakların internet üzerinden aşırı sağcı adaylara oy kazandırmak ve sığınmacı krizi gibi konularda tartışmaları büyütmek için kampanya yürüttüğüne dair kanıtlara ulaştıklarını ifade etmişti.

Geçen yıllarda batı ülkeleri Moskova'yı birçok kez seçimlere müdahale etmekle suçladı. Bunlardan en bilineni Rusya'nın 2016 ABD seçimlerine müdahale ettiği iddialarıydı. ABD'de Trump kampanyasının Moskova ile işbirliği yapıp yapmadığını belirlemek için iki yıl boyunca soruşturma yürütüldü. Soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Savcı Robert Mueller, Rusya'nın müdahalesine dair kesin sonuçlara varmadığını ama ABD Başkanı Donald Trump'ı aklamadığını söylemişti.

Rusya Güvenlik Konseyi'nin açıklamasında "AB ve ABD seçimlerine Moskova'nın müdahale ettiği ile ilgili ikna edici hiçbir kanıt bulunamamıştır" ifadeleri yer aldı.