Dünya

Rus diplomat: ABD saldırırsa İran yalnız olmayacaktır

"Sadece Rusya değil, birçok ülke İran'a karşı sempati besliyor"

27 Haziran 2019 11:38

T24 Dış haberler

Rusya'nın Asya Özel Diplomatı Zamir Kabulov, ABD'nin İran'a saldırması durumunda Tahran'ın "yalnız olmayacağını" ifade etti.  Görev bölgesi İran'ı da kapsayan özel yetkili diplomat, "İran böyle bir savaşa karşı direcektir" diye konuştu. 

Rusya- İran politika Forumu'nda konuşan Zamirov, ABD'nin İran'a saldırması durumunda "ne tür bir hamle yapılacağına" Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in karar vereceğini bildirdi.

Kommersant'ın aktardığına göre kıdemli diplomat, "Sadece Rusya değil, birçok ülke İran'a karşı sempati besliyor ve empati yapıyor" dedi ve ekledi; "Tanrı korusun ABD vahşice ve sorumsuzca bir hamle yaparsa İran yalnız olmayacaktır."

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da Moskova'nın Washington ve Tahran'ı "medeni bir şekilde" diyalog kurmaya ikna etmeye çalışacağını söyledi. 

ABD pazartesi günü İran'ın dini lideri Ali Hamaney'e yaptırım uygulamaya başlayacağını açıklamıştı. İran'ın geçen hafta ABD'ye ait bir insansız hava aracını düşürmesi gerilimin iyice tırmanmasına sebep olmuştu. ABD Başkanı Donald Trump, İran'ı vurmaktan son anda vazgeçtiklerini bildirmişti.