Advertorial

Romantik Hediyelerin Gözdesi Çiçek Sepetleri

10 Kasım 2023 17:30

Eşsiz kokuları ve zarif görüntüleriyle özel günlerdeki hediye arayışına çarpıcı bir çözüm olan ve her biri farklı bir anlam taşıyan çiçeklerin konsepte uygun çeşitleri arasından seçilmesinin yanı sıra sunum biçimleri de duyguları karşı tarafa ulaştırmada önemli bir rol oynar. Çiçek Sepeti, işte bu sunum şekilleri arasında çiçeklerin doğallığıyla özdeşleşmiş en etkili paketleme yöntemlerinden biridir. Gelin, çiçekçilerin maharetli ellerinden çıkan çiçek sepeti sunumlarının nasıl yapıldığını birlikte inceleyelim…

İyi Bir Çiçek Sepeti Nasıl Hazırlanır?

Görenlerin gözlerini parlatacak güzellikte bir çiçek sepeti oluşturmanın püf noktalarından birini tabi ki aranjmanlar oluşturur. Farklı familyalara ya da aynı türe ait çiçeklerin çeşitli süslemeler yardımıyla düzenlenmesi anlamına gelen çiçek aranjmanları, uzun süreli deneyim ve bilgi birikiminin ürünleridir.

İyi bir çiçek sepeti için yapılacak çiçek aranjmanlarında başlıca hususlar; çiçeklerin birbiriyle uyumlu renklerde, birbirlerinin kokularını baskılamayacak çeşitlerde ve belli bir konsepte göre seçilmesidir. Örneğin Sevgililer Günü, yıl dönümü gibi özel günlerde aşk ve sadakatle özdeşleşmiş kırmızı gül, beyaz krizantem benzeri çiçekler; bir kutlama veya tebrik söz konusu ise yeni başlangıçların temsilcisi olan kırmızı gerbera ve beyaz papatyalar tercih edilmelidir. Çiçek sepetinin bir başka aşaması da, anıldığı adıyla paralel olarak, çiçeklerin görsel zenginliğini destekleyecek özelliklere sahip bir sepet seçimidir. Doğallığının vurgulanması adına genellikle örme hasırlarla tasarlanan sepetler, yuvarlak veya oval şekillerde kulplu, saplı ya da dekoratif dizaynlar arasından seçilir. Daha sonra çiçek sepeti; belli bir ahenk içinde sepete yerleştirilen çiçekleri daha hareketli ve şık bir hale getirmek için kullanılan yapraklar, yeşillikler, dallar ve kurdeleler eşliğinde tamamlanır.   

Duygularınızın Derinliğini Çiçek Sepetiyle Anlatın!

Sevdiklerinize olan hislerinizi bazen romantik bir şekilde sunmanın bazen de özlem, hüzün ve benzeri duyguları iletmenin karşı konulamaz bir yöntemi olarak kullanabileceğiniz çiçekleri, değer verdiğiniz her insan için bir karşılığı olan seçenekleri arasından keşfedebilirsiniz. İster bizzat takdim edebileceğiniz ister sizden çok uzakta olan yakınlarınıza gönderebileceğiniz çiçek sepeti çeşitleri ile zamanın ve mesafelerin sınırlarını ortadan kaldırabilirsiniz.

Çiçek türleri, gönderim amaçları ve hazırlanma biçimlerine göre farklı kategoriler altında sıraladığı ürünlerle çiçek seçimi konusunda size yol gösteren Çiçek Market’in birbirinden şık çiçek çözümleri için Çiçek Market Instagram’ı inceleyebilir; Türkiye’nin birçok yerine ulaşabilen hizmet ağından faydalanarak yakınlarınızın yaşadığı her yere çiçek gönderebilirsiniz!