Spor

Rıza Kayaalp 4. kez dünya şampiyonu oldu

17 Eylül 2019 17:01

Milli güreşçi Rıza Kayaalp, Dünya Güreş Şampiyonası grekoromen stil 130 kilo finalinde rakibi Kübalı Oscar Pino Hinds'i yenerek altın madalya kazandı. Kayaalp, bu madalyayla birlikte 4. kez dünya şampiyonluğuna ulaştı. 

Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'da düzenlenen Büyükler Dünya Güreş Şampiyonası'ndaTürkiye'yi 130 kg'da temsil eden Avrupa ve dünya şampiyonu Kayaalp finalde Kübalı Hinds'i 3-1 mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu. Milli sporcu, dün ilk turda Küba asıllı Dünya 3. Şilili Yasmani Acosta Fernendez'i ikinci turda da Çinli Lingzhe Meng'i aynı skorlarla 4-0, çeyrek finalde Gürcü Iakobi Kajaia'yı 5-1, yarı finalde de Alman Eduard Popp'u 4-1 yenerek adını finale yazdırmayı başarmıştı.

Kayaalp bu akşam finalde Kübalı Oscar Pino Hinds karşısında son derece başarılı bir performans ortaya koydu. İlk devreyi 3-0  önde kapatan Rıza Kayaalp maçı da 3-1 kazanarak dördüncü kez dünya şampiyonu oldu. Milli güreşçi, Kübalı rakibini 2017 yılında Paris'te düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda da 3-1 yenerek 3. kez dünya şampiyonu olmuştu. Başarılı güreşçi kazandığı bu altın madalya ile yeni bir rekora daha imza atmış oldu. Rıza Kayaalp ayrıca 2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılma hakkını da elde etti.