Dünya

RIA Novosti: Moskova, Erdoğan'ın Türkiye-Rusya-Suriye arasında görüşme önerisine olumlu bakıyor

Suriye'nin teklife ilişkin tutumunun henüz bilinmediği belirtildi

16 Aralık 2022 12:14

Rus basını, Rusya’nın Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye-Rusya-Suriye arasında üçlü diplomasi mekanizması kurulması önerisini, “memnuniyetle karşıladığını” aktardı.

Rus haber ajansı RIA Novosti’nin Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı’na dayandırdığı haberde, Rusya’nın Erdoğan’ın üçlü diplomasi mekanizması önerisini olumlu karşıladığı belirtildi. 

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad arasında planlanan olası zirve konusunda Suriye’nin yaklaşımının henüz bilinmediği, Moskova’nın Şam’daki yetkililerle temas halinde olduğu belirtildi.

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Kazakistan dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Suriye ve Rusya ile üçlü mekanizma konusunu şöyle değerlendirmişti:

"Biz şu an itibarıyla Suriye-Türkiye-Rusya üçlü olarak bir adım atalım istiyoruz. Bunun için de önce istihbarat örgütlerimiz bir araya gelsin, ardından savunma bakanlarımız bir araya gelsin, daha sonra dışişleri bakanlarımız bir araya gelsin. Onların yaptığı görüşmelerden sonra da biz liderler olarak bir araya gelelim. Bunu da Sayın Putin’e teklif ettim. O da buna olumlu baktı. Böylece bir dizi görüşmeler zincirini başlatmış olacağız."