Spor

Rekorların takımı Galatasaray

22 Eylül 2024 08:31

T24 Spor

Galatasaray, sezona 6’da 6 yaparak 14 yıl önceki başarısını tekrarlarken, deplasmanda üst üste 12. galibiyetini elde etti. Kadıköy’de ezeli rakibi Fenerbahçe’yi 3-1 mağlup eden sarı kırmızılı ekip, iki önemli rekora da imza attı.

2024-25 sezonuna üst üste 6 galibiyetle başlayan Galatasaray, 2009-10 sezonunda yakaladığı bu başarıyı 14 yıl sonra bir kez daha gerçekleştirdi.

Bu galibiyet serisiyle Galatasaray, Avrupa'nın önde gelen liglerinde de dikkat çekiyor. Sarı kırmızılıların dışında Barcelona, PSV ve Sporting sezona 5’te 5, Bayern Münih ve Manchester City ise 4’te 4 yaparak başarılı başlangıçlar yaptı.

Fenerbahçe’yi deplasmanda mağlup eden Galatasaray, Trendyol Süper Lig’de geçen sezondan itibaren oynadığı son 12 deplasman maçını kazanarak Fenerbahçe’ye ait olan Ocak-Ekim 2011 dönemindeki rekoru egale etti. Bu rekoru ezeli rakibine karşı oynadığı maçta egale etmesi de ayrıca dikkat çekici bir detay oldu.

Galatasaray, sonraki deplasman mücadelesini Antalyaspor ile oynayacak. Eğer bu maçı da kazanırsa, 13 galibiyetle Süper Lig'in yeni deplasman galibiyet rekorunun tek sahibi olacak. (Hürriyet)