Dünya

Rehine yakınları, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun evinin önünde çadır kurdu: "Rehinelerin torbalar içinde getirilmesi zafer değildir"

İsrail Başbakanı Netanyahu’nun Batı Kudüs'teki evinin önünde çadır kuran İsrailli esirlerin yakınları, Hamas’la anlaşma yapılması ve esirlerin sağ olarak evlerine getirmesi çağrısında bulundu

22 Ocak 2024 08:22

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Batı Kudüs'teki evinin önünde çadır kuran rehine yakınları, hükümeti halkın güvenliğini sağlamakta başarısız olmakla suçlayarak onları kurtarmak için bir an önce anlaşma yapılması çağrısında bulundu. İsrail ordusunun açıklamasına göre Gazze Şeridi’nde 136 İsrailli rehine bulunuyor.

Rehine yakınları ve toplumun önemli bir kısmı, hükümeti "rehineleri umursamamakla ve onların kurtarılması için hiçbir şey yapmamakla" suçluyor.

Netanyahu’nun Batı Kudüs’teki evinin önüne akşam saatlerinde gelerek çadır kuran rehine aileleri, hükümete yakınlarını kurtarmak için bir an önce Hamas ile anlaşma yapması çağrısında bulundu.

Rehine yakınlarının "Artık zaman tükendi" ismini verdikleri eylemde konuşan John Polin, kızı Hersh Goldberg Polin’in 107 gündür Gazze Şeridi’nde tutulduğunu söyledi.

"136 esirin cesetlerinin torbalar içinde getirilmesi, hiçbir zaferin parçası sayılamaz"

Netanyahu liderliğindeki hükümete suçlayan Polin, "Vergimizi ödüyoruz, ülkemiz için askerlik yapıyoruz, çocuklarımızı askere gönderiyoruz. Bu hizmetimize ve ödediğimiz vergilere karşılık hükümetin bizi korumasını bekliyoruz. Bu hükümet ve bu başbakan (Netanyahu), 7 Ekim’de bizi hayal kırıklığına uğrattı. Şimdi 107 gün sonra bu hayal kırıklığının düzeltilmesini talep ediyoruz ve bu ancak esirlerin tamamının sağ kurtarılmasıyla sağlanabilir" diye konuştu.

"136 İsrailli esirin cesetlerinin torbalar içinde getirilmesi, hiçbir zaferin parçası sayılamaz" ifadesini kullanan Polin, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hükümete görevini yerine getirerek (Hamas ile) anlaşma yapması ve esirleri sağ olarak evlerine getirmesi çağrısında bulunuyoruz. Hükümet, bizi (7 Ekim’de) koruyamadı, anlaşma yaparak esirleri geri getirsin"