Spor

Real Madrid, Kylian Mbappe'nin imza atacağı tarihi duyurdu

Yıldız oyuncu, yeni takımında 9 numaralı formayı giyecek

10 Temmuz 2024 16:54

Paris Saint Germain'de forma giyen yıldız futbolcu Kylian Mbappe, fransız takım ile sözleşme yenilemeyerek Real Madrid ile anlaştı. Mbappe, PSG'de 7 sezon forma giyme imkanı yakaladı. Avrupa Şampiyonası'nda 5 maçta forma giyen Mbappe, Fransa Milli Takımı'na 1 gollük katkıda bulundu. 

La Liga devi Real Madrid, yeni transferi Kylian Mbappe için düzenleyeceği imza töreninin duyurusunu yaptı. Real Madrid'in yaptığı açıklamada, "Real Madrid CF, 16 Temmuz Salı günü saat 12:00'de oyuncumuz Kylian Mbappe'nin sunumunun Santiago Bernabeu stadyumunda gerçekleşeceğini ilan etmektedir. Daha önce, Real Madrid başkanı Florentino Pérez, yeni oyuncumuzu önümüzdeki beş sezon için kulübe bağlayan imza töreni için Real Madrid City'de Kylian Mbappé'yi kabul edecek. Sunumun ardından Kylian Mbappé, Santiago Bernabéu'daki basın odasında medyaya konuşacak" ifadelerine yer verildi.

Real Madrid'e 5 yıllık imza atacak Fransız yıldız, yeni takımında 9 numaralı formayı giyecek. 

Mbappe'nin PSG'de bu sezon performansı

PSG'de 48 maçta forma giyen Mbappe, bu maçların 43'üne ilk 11 de başladı. Mbappe çıktığı maçlarda 44 gol, 10 asistlik performans sergiledi.