Gündem

Radyoların, Çamlıca Kulesi'ne ödeyeceği hizmet bedeli hakkında PTT'den açıklama

"Hizmet bedeli henüz kamuoyu ile paylaşılmadı"

13 Haziran 2019 07:59

İstanbul’daki radyo-TV vericilerini tek çatı altında toplayacak Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi’nde radyoların ödeyecekleri aylık kira ve hizmet bedellerinin belli olduğu iddiasına açıklama geldi. Cumhuriyet'in haberi üzerine PTT iştiraki PTT Kule Verici Tesisleri İşletim ve Teknolojileri A.Ş.'den yapılan açıklamada, "Hizmet bedelini henüz kamuoyu ile paylaşmamıştır" dendi.
 
Cumhuriyet'te yer alan haberde radyoların ödeyecekleri aylık kira ve hizmet bedelleri için 25 bin 500 lira rakamı ortaya atılmıştı. Haber şöyle devam etmişti:
 
"Şu anda aylık kira ve hizmet bedeline 5-10 bin TL ödeyen radyolar, fiyatı yüksek buldu. Çamlıca Kulesi’nin test aşaması ise 1 ay sürecek. Radyo yayıncıları bu sürenin az olduğunu ve test aşamasının 1 yıl olması gerektiğini savunuyor. 

Şu anda Büyük ve Küçük Çamlıca’da yaklaşık 30 kulede 104 yayıncı kuruluş yayın yapıyor. Yeni inşa edilen Çamlıca Kulesi proje aşamasındayken yayıncı kapasitesi 100’e çıkarıldı. Tek kule üzerinden 100 kuruluşun yayın yapması dünya üzerinde ilk kez denenecek."

PTT'den açıklama

İlk olarak Cumhuriyet'te yayımlanan ve T24'ün de yayımladığı haber için PTT iştirakinden şu açıklama geldi: 

“Çamlıca Sayısal TV & Radyo kulesinin resmi işletmecisi PTT Kule Verici Tesisleri A.Ş. hizmet bedelini henüz kamuoyu ile paylaşmamıştır.

Çamlıca yayın kulesinden sunulacak FM Radyo altyapı hizmet kapsamı, salt bir kiralama hizmeti olmayıp profesyonel ve işletilen bir karasal yayıncılık altyapı hizmetidir.

Bu kapsama; kulenin çelik anten platformuna ve sistem odalarına kurulan ortak profesyonel anten, ana kablo, birleştirici sistemlerinden, Kulenin kesintisiz enerji akü sistemi, jeneratör yedeklemesinden yararlanma, enerji sarfiyat bedeli, iklimlendirme, 7/24 yayın işletme ve bakımı dahildir.

Kulede birbirinden bağımsız ve tam yedekli 5 (beş) ayrı FM yayın altyapısı tesis edilmekte ve 100 FM Radyo Yayını desteklenmektedir.

Altyapı hizmet bedel bilgisi, PTT Kule Verici Tesisleri A.Ş. Yönetim Kurulu’nca belirlendikten sonra kamuoyu ile paylaşılıp, RTÜK tarafından yetkilendirilmiş lisanslı Yayıncı kuruluşlar bilahare sözleşmeye davet edileceklerdir.”