Dünya

Quinnipiac anketine göre Trump 2020 yarışında adı öne çıkan çoğu Demokrat aday adayının gerisinde

Trump kampanyasından sızan bir anket Biden'ın çoğu önemli eyalette önde olduğunu gösteriyordu

18 Haziran 2019 15:47

T24 Dış haberler

Trump 2020 seçim kampanyasından sızan bir anket, ABD Başkanı Donald Trump'ın Demokrat aday adayları arasında adı öne çıkan Joe Biden'a karşı geride olduğunu gösteriyordu. Quinnipiac Üniversitesi tarafından yapılan bir anket Trump'ın anketlerde adı öne çıkan çoğu Demokrat aday adayına karşı geride olduğunu ortaya çıkardı.

Quinnipiac Üniversitesi tarafından yapılan bir anket Trump'ın potansiyel rakiplerine karşı nasıl sonuçlar alacağını incelemek için bir anket yaptı. Anketin sonuçlarına göre Trump, Biden'a yüzde 13, Vermont Senatörü Bernie Sanders'a yüzde 11, California Senatörü Kamala Harris'e yüzde 8, Massachusetts Senatörü Elizabeth Warren'a yüzde 7, South Bend Belediye Başkanı Pete Buttigieg ve New Jersey Senatörü Cory Booker'a yüzde 5 oy farkıyla kaybediyor.

Trump, 2020 seçim kampanyasını bugün resmi olarak başlatacak. Orlando kentindeki Amway Center'da ABD başkanı olarak ikinci dönem için adaylığını binlerce kişi önünde açıklayacak. Bu mitingin biletleri yaklaşık 16 ay önce tamamıyla satıldı. Trump, 2016 seçimleri öncesinde de anketlerde Demokrat aday Hillary Clinton'ın arkasında gözüküyordu, ancak başkan seçilmeyi başarmıştı. 

2020'de Demokratların adayı olmak için birçok aday yarışıyor. Ön seçim anketlerine göre yarışta büyük bir farkla Biden önde, arkasında ise Sanders ve Warren var.