Dünya

Putin'in kızı Tihonova, yeni göreve atandı

16 Temmuz 2022 10:01

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in küçük kızı Katerina Tihonova, RBC haber sitesinin çarşamba günü bildirdiğine göre, tanınan bir iş lobisinde Rusya’nın ithal ikame programını denetlemek üzere atandı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden sonra, Batılı şirketlerin Rusya'dan çekilmesi ve batının uyguladığı yaptırımlar, Rusya’nın ithalatta düşüş yaşadığı ve büyük ölçüde mal kıtlığıyla karşı karşıya olduğu anlamına geliyor.

RBC, Rus Sanayici ve Girişimciler Birliği’nin (RSPP), teknoloji sorumlusu Tihonova’yı ithal ikamesi koordinasyon konseyinin eş başkanı yaptığını bildirdi. Rusya’nın en güçlü iş lobisi grubu RSPP’nin bir sözcüsü, Tihonova’nın atamasını doğruladı.

RSPP başkanı Aleksandr Şohin tarafından yönetilen yeni konseyin; kanun tasarıları hazırlamak, dijital hizmetler oluşturmak ve Rusya’nın dışa bağımlılığını azaltmak için en iyi yöntemleri belirtmekle görevli olduğu bildirildi.

Ukrayna’nın işgali sonrası, Rusya’nın ithalatı yirmi yılın en düşük seviyesine geriledi.

Merkez Bankası’nın yaptığı açıklamaya göre, geçen sene Rus işletmelerinin yaklaşık üçte ikisi ithalata güvendi. Şubat ayında Ukrayna’ya saldırıların başlamasından itibaren, düzenli olarak arz darlıkları raporları alınıyor.

Putin, ithal ikamesinin her derde deva olmadığını söyledi.

ABD ve müttefikleri, Nisan ayında Tihonova ve kız kardeşi Mariya Putina'ya Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline tepki olarak yaptırım uyguladı.