Dünya

Putin destekçisi rapçi Timati, Rusya'dan çekilen Starbucks mağazalarını geri açtı

Yeni kahve zincirinin adı "Stars Coffee" oldu

19 Ağustos 2022 11:00

Rusya’da Putin destekçisi rapçi Timati, Moskova’nın Ukrayna işgaliyle ülkeden çekilen markalardan biri olan kahve zinciri Starbucks’ın eski mağazalarını yeniden açtı. Timati, kahve zincirine “Stars Coffee” adını verdi.

The Guardian’da yer alan habere göre, Rus rapçi Timati, restoran işletmecisi Anton Pinsky ile birlikte ülkeden çekilen Starbucks’ın 130 mağazasını yeniden açtı. 

Moskova’daki mağazada yapılan açılışta yeni ismi “Stars Coffee” olan zincirin logosunun da klasik Starbucks logosuna benzediği ancak ikonik deniz kızının yerini  Rus kadınlarının geleneksel “kokoshnik” isimli başlığıyla bir kadının aldığı görüldü.

Seattle merkezli Starbucks, mayıs ayında Rusya’nın Ukrayna işgali nedeniyle 15 yıldır bulunduğu Rusya piyasasından çıktığını açıklamıştı.

Çok sayıda Batılı şirket, işgal sonrası Rusya’dan çekildi. Rusya’da yetkililer, ülkeden çekilen zincirlerin yeniden Ruslar tarafından açılmasını destekliyor.

Timati adıyla bilinen rapçi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in destekçilerinden biri. Rapçi, 2015 yılında “Benim En İyi Arkadaşım Vladimir Putin” adında bir şarkı çıkarmıştı.