Dünya Basınında Bugün

Putin'den orduya "kuzen" ataması; Ukrayna'dan asker bulmak için Rus taktiği; Cambridge Üniversitesi bankalarla bağını kesiyor | Dünya Basınında Bugün

18 Haziran 2024 09:32

T24 Dış Haberler

Britanya'da Muhafazakâr Parti, halkın Reform'a oy vermesi halinde Britanya'nın "İşçi Partisi altında bir nesil" ile karşı karşıya kalacağı uyarısında bulundu. Cambridge Üniversitesi, bankaların fosil yakıtlara yaptığı yatırımlarla ilgili endişeler nedeniyle Barclays ve Lloyds ile ilişkilerini kesmeyi düşünüyor. Parlamentonun Mayıs ayında bazı hükümlülerin askere alınmasına izin veren yasayı kabul etmesinden bu yana Ukrayna hapishanelerinden 2 bin 750'den fazla kişi serbest bırakıldı. Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman, uluslararası topluma bağımsız Filistin devletini tanıma çağrısında bulunarak bu adımın barışın sağlanması için hayati önem taşıdığını vurguladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın askeri yönetiminde devam eden sarsıntının bir parçası olarak "yakın akrabam" dediği Anna Tsivilyova'yı Savunma Bakanlığı'nın üst düzey bir görevine atadı.

18 Haziran 2024'te dünya basınında öne çıkan başlıklar şöyle...

The Times | Britanya'da Muhafazakârlar, "Bir nesli sosyalizm riskine atmayın" uyarısında bulundu

Britanya'da Muhafazakâr Parti, dün bir kabine bakanının Muhafazakârların seçimi kaybedeceğini ilk kez itiraf etmesinin ardından, halkın Reform'a oy vermesi halinde Britanya'nın "İşçi Partisi altında bir nesil" ile karşı karşıya kalacağı uyarısında bulundu.

2019'da Muhafazakârları destekleyen ancak o zamandan beri partiyi terk eden seçmenlere doğrudan bir çağrıda bulunan üst düzey Muhafazakârlar, lider Keir Starmer'a İşçi Partisi'ne "hesap vermek zorunda bırakacak" kadar büyük bir çoğunluk verebilecekleri konusunda uyardı.


The Daily Telegraph | Cambridge Üniversitesi bankalarla bağlarını kesmeyi düşünüyor

Cambridge Üniversitesi, bankaların fosil yakıtlara yaptığı yatırımlarla ilgili endişeler nedeniyle Barclays ve Lloyds ile ilişkilerini kesmeyi düşünüyor.


The Washington Post | Ukrayna bir Rus taktiğine başvuruyor: suçluları savaşmaları için serbest bırakmak

Ukrayna, cephedeki kritik piyade açığını kapatmak için Rusya'nın en The Washington Post'a göre "alaycı" taktiklerinden birini benimsedi: yüksek riskli saldırı tugaylarında savaşmayı kabul eden hüküm giymiş hatta şiddet yanlısı suçluları serbest bırakmak.

Parlamentonun Mayıs ayında bazı hükümlülerin askere alınmasına izin veren yasayı kabul etmesinden bu yana Ukrayna hapishanelerinden 2 bin 750'den fazla kişi serbest bırakıldı; bunlar arasında uyuşturucu satmak, telefon çalmak ve diğer ciddi suçların yanı sıra silahlı saldırı ve cinayet işlemekten hapse atılanlar da var.


Al Arabiya | Suudi Arabistan'dan, uluslararası topluma Filistin devletini tanıma çağrısı

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman, uluslararası topluma bağımsız Filistin devletini tanıma çağrısında bulunarak bu adımın barışın sağlanması için hayati önem taşıdığını vurguladı.

Salman, "Krallık, 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin Devleti'nin tanınması için uluslararası topluma yaptığı çağrıyı yineliyor. Bu adım kardeş Filistin halkının meşru haklarını elde etmesini sağlayacak ve kapsamlı, adil ve kalıcı barışın yolunu açacaktır" ifadelerini kullandı. 


The Moscow Times | Putin ordudaki son değişimde "kuzenini" terfi ettirdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın askeri yönetiminde devam eden sarsıntının bir parçası olarak "yakın akrabam" dediği Anna Tsivilyova'yı Savunma Bakanlığı'nın üst düzey bir görevine atadı.

Atama, Putin'in geçtiğimiz ay uzun süredir savunma bakanlığı görevini yürüten Sergey Şoygu'yu görevden alarak yerine ekonomist Andrey Belousov'u getirmesinin ve çok sayıda üst düzey askeri yetkilinin yolsuzluk suçlamasıyla tutuklanmasının ardından geldi.