Dünya

Putin'den kadın polis memurlarına: Siz parklarda devriye gezince intiharlar azalıyor, çünkü yaşamak istemeyenler sizi görüp tekrar yaşamak istiyorlar

Rus lider, Dünya Kadınlar Günü etkinliklerine katıldı

09 Mart 2019 11:59

T24 Dış haberler

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Kremlinin resmin internet sayfasında yayımlanan bir video aracılığıyla kutladı . Putin , Dünya Kadınlar Günü mesajında, “ Evde ve işyerlerinde her şeyi yönetirken hâlâ güzel, parlak ve büyüleyici kalmayı başarıyorsunuz” dedi. Putin, daha sonra kadın polis memurları ile katıldığı bir etkinlikte, "Sizi devriye gezerken görenler intihar etmekten vazgeçiyor" dedi.

Moscow Times'ın haberine göre Kadınlar Günü, Rusya Federasyonu'nun Sovyet döneminden devraldığı en önemli ulusal tatillerden biri olarak görülüyor. 

Putin, yayınladığı mesajda ayrıca, "Ülkemizin tarihine ve gelişimine dönüp baktığımızda Rus kadınının yaptığı büyük katkıları görmemek zor" dedi. 

Dünya Kadınlar Günü kapsamında katıldığı etkinlikte kadın polis memurları ile birlikte at süren Putin, memurlara "görünüşlerini korumaları için" tavsiyeler verdi. Habere göre Putin, "Figürünüzü korumanız için ihtiyacınız olan üç şey mi? Bir spor makinesi, bir masöz ve talipli" tavsiyesinde bulundu.

Putin ayrıca polis memurlarına, "Siz parklarda devriye gezince intiharlar azalıyor, çünkü yaşamak istemeyenler sizi görüp tekrar yaşamak istiyorlar" dedi