Dünya

Putin, 2024 ABD seçimlerinde Donald Trump yerine Joe Biden'ı tercih ettiğini açıkladı

15 Şubat 2024 11:52

T24 Dış Haberler

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kasım ayında yapılacak ABD seçimleri öncesinde Donald Trump yerine Joe Biden'ın başkanlığını tercih ettiğini söyledi.

Biden'ın daha "deneyimli" ve "öngörülebilir" bir kişi olduğunu söylerken, Trump'ın 2016'daki ilk başkanlık yarışından önce, Putin Trump'ı "olağanüstü yetenekli" olarak övmüştü.

Biden, yıllardır Putin'i sert bir şekilde eleştirmiş, Ukrayna'nın işgalinden önce de onu "katil" olarak nitelendirmişti. 

Rusya Devlet Başkanı ayrıca ABD'li gazeteci Tucker Carlson'la yaptığı son röportaja da değinerek, soruların yeterince keskin olmaması nedeniyle "hayal kırıklığı" yaşadığını da sözlerine ekledi. 

Çarşamba günü Rus televizyonuna konuşan Putin, Biden'ın liderliğinin Rusya için daha iyi olacağını çünkü onun "daha deneyimli bir insan olduğunu, tahmin edilebilir eylemleri olduğunu ve eski formasyondan bir politikacı olduğunu" söyledi. Biden'ın yaşı ve akıl sağlığı hakkındaki soruları reddetti ve en son 2021'de buluştuklarında tuhaf bir şey fark etmediğini söyledi.

Putin, "O zaman bile insanlar onun beceriksiz olduğunu söylüyordu ama ben böyle bir şey görmedim" diyerek, Rusya'nın "Amerikan halkının güvenini kazanan" ve başkanlığı kazanan herkesle çalışacağını da sözlerine ekledi.