Dünya Basınında Bugün

Prenses Kate'den haftalar sonra ilk fotoğraf; "Putin, Navalni'nin ölümünden saatler önce tutuklu takasını konuştu" iddiası | Dünya Basınında Bugün

11 Mart 2024 08:57

T24 Dış Haberler

Galler Prensesi, Anneler Günü dolayısıyla Prens Louis, Prens George ve Prenses Charlotte ile birlikte geçen hafta kocası tarafından çekilen bir fotoğraf yayımladı; bazı ajanslar fotoğrafı "manipüle edilmiş" olduğu gerekçesiyle yayından geri çekti. Bir kaynak, The Daily Telegraph'a "Fotoğrafta Prenses Charlotte'un sol elinin hizasında bir tutarsızlık görülüyor" dedi. Bazı sosyal medya kullanıcıları Prenses'in alyansını takmadığına dikkat çekti. Romanya'da Ukraynalı pilotlara F-16 kullanmayı öğretmek için kurulan tesiste eğitmenler ve jetler hazır. Ancak New York Times'a göre pilotlar, hala tesise gitmedi. Ukraynalı pilotların ne zaman eğitim görmeye başlayacağı hala bilinmiyor. Papa Francis, Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili olarak çatışmanın taraflarından biri için işler kötü gittiğinde "beyaz bayrak cesareti" gösterilmesi ve müzakere edilmesi gerektiğini söyledi. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Papa'yı "sanal arabuluculuk" ile eleştirdi. Yunanistan'da çiftçilerin üretim ücretini artıran problemleri haftalarca protesto etmesinin ardından Başbakan Kiryakos Miçotakis, bugün Yunan tarım sektörünün temsilcileriyle bir araya gelecek. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in geçen ay Rus muhalif lider Aleksey Navalni kuzeydeki bir cezaevinde ölmeden saatler önce milyarder Roman Abramoviç ile bir araya gelerek Batı'yla tutuklu takası üzerine konuştuğu iddia edildi. 

11 Mart 2024'te dünya basınında öne çıkan başlıklar şöyle...

The Times | Galler Prensesi'nden ilk fotoğraf

Galler Prensesi, Anneler Günü dolayısıyla Prens Louis, Prens George ve Prenses Charlotte ile birlikte geçen hafta kocası tarafından çekilen bir fotoğraf yayımladı.

Bazı fotoğraf ajansları geçtiğimiz gece fotoğrafı geri çekti. AP fotoğrafın "manipüle edilmiş" gibi göründüğünü söyledi.


The Daily Telegraph | Ajanslar, saraydan gelen fotoğrafla oynandığını söylüyor

Prenses Kate, Noel gününden bu yana ilk kez izinli bir fotoğrafta göründü ve sarayın gizlilik istediği 17 Ocak'tan bu yana ilk mesajını yayımlamış oldu. 

Bir kaynak, The Daily Telegraph'a "Fotoğrafta Prenses Charlotte'un sol elinin hizasında bir tutarsızlık görülüyor" dedi.

Bazı sosyal medya kullanıcıları Prenses'in alyansını takmadığına dikkat çekerken, diğerleri Prens Louise'in parmaklarını çapraz tuttuğunu ve arka planda Mart ayı ortasında yaprakları olan bir ağacı sorguladıklarını belirtti.


New York Times | Ukrayna F-16'ları temmuzda kullanmaya başlayabilir, ancak sadece birkaç tanesini

Romanya'da Ukraynalı pilotlara F-16 kullanmayı öğretmek için kurulan tesiste eğitmenler ve jetler hazır. Ancak New York Times'a göre pilotlar, hala tesise gitmedi. Ukraynalı pilotların ne zaman eğitim görmeye başlayacağı hala bilinmiyor. Danimarka, Britanya ve ABD'de eğitim gören 12 pilotun temmuz itibariyle eğitimini tamamlayarak jetleri savaşta kullanabilecek hale gelmesi bekleniyor. Ancak bu tarihte Ukrayna'ya sadece altı F-16 teslim edilmiş olacak. 


Al Arabiya | Kiev, Papa'nın müzakere çağrısını eleştirdi

Papa Francis, Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili olarak çatışmanın taraflarından biri için işler kötü gittiğinde "beyaz bayrak cesareti" gösterilmesi ve müzakere edilmesi gerektiğini söyledi. Papa'nın röportajının, Francis'in Ukrayna savaşını tartışırken "beyaz bayrak" ya da "yenilmiş" gibi terimleri ilk kez kullanması dikkat çekti. 

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, isim vermeden Francis'in açıklamasını eleştirdi. Zelenski, Ukrayna'daki bazı din adamlarını kastederek "Bizi dualarıyla, tartışmalarıyla ve eylemleriyle destekliyorlar. Halkla birlikte olan bir kilise gerçekten de budur. 2 bin 500 kilometre uzakta, bir yerlerde, yaşamak isteyen biri ile sizi yok etmek isteyen biri arasında sanal arabuluculuk değil" dedi. 


eKathimerini | Pazartesi günü Başbakan, çiftçilerle görüşecek

Yunanistan'da çiftçilerin üretim ücretini artıran problemleri haftalarca protesto etmesinin ardından Başbakan Kiryakos Miçotakis, bugün Yunan tarım sektörünün temsilcileriyle bir araya gelecek. Hükümet, nisan ayından itibaren çiftçilerin daha ucuz elektrik kullanabileceğini açıklamıştı. 


Moscow Times | Agentstvo: Putin, Navalni'nin ölümünden saatler önce tutuklu takasını konuştu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in geçen ay Rus muhalif lider Aleksey Navalni kuzeydeki bir cezaevinde ölmeden saatler önce milyarder Roman Abramoviç ile bir araya gelerek Batı'yla tutuklu takası üzerine konuştuğu iddia edildi. 

Rusya'da araştırmacı gazetecilik yapan yayın Agentstvo'ya konuşan iki kaynak, Putin ve Abramoviç'in 16 Şubat'ta bir araya gelerek Navalni'yi de kapsayacak bir esir takası hakkında konuştuğunu belirtti. Görüşmeden yaklaşık 4 saat sonra hapishane yetkilileri, Navalni'nin ölümünü duıyurdu.

Agentstvo'nun kaynaklarına göre Moskova; Navalni, Wall Street Journal muhabiri Evan Gershkovich ve ABD'li eski asker Paul Whelan'ı serbest bırakmaya hazırdı. Almanya'nın da Çeçen-Gürcü bir isyancı kumandanı Berlin'de öldürdüğü için müebbet hapis cezasını çeken Rus Vadim Krasikov'u serbest bırakmaya sıcak yaklaştığı belirtildi. 

Bir başka kaynak da, geçen sene ABD'de bilgisayar korsanlığı ve güvenlik dolandırıcılığı sebebiyle federal mahkeme tarafından 9 yıl hapis cezasına çarptırılan iş insanı Vladislav Klyuşin'in de takasta adı geçenler arasında olduğunu söyledi.