Dünya Basınında Bugün

Prens William'dan Gazze çıkışı; Britanya İşçi Partisi ekim ayından bu yana ilk kez "acil insani ateşkes" çağrısı yaptı | Dünya Basınında Bugün

21 Şubat 2024 09:36

T24 Dış Haberler

Galler Prensi William, İsrail ile diplomatik bir çatlağa yol açma riski taşıyan bir müdahalede bulunarak Gazze'deki çatışmalara son verilmesi çağrısında bulundu. Britanya İşçi Partisi, Ekim ayında çatışmaların başlamasından bu yana ilk kez "acil insani ateşkesi" açıkça destekledi. Ukraynalı yetkililer, geçtiğimiz hafta İspanya'da bir araç tarafından ezilmiş ve kurşunlarla delik deşik edilmiş halde bulunan bir erkek cesedinin, Ağustos ayında Mi-8 helikopteriyle dramatik bir şekilde Ukrayna'ya iltica eden Rus askeri pilot Maksim Kuzminov'a ait olduğunun tespit edildiğini açıkladı. ABD Salı günü Gazze'de acil ateşkes çağrısında bulunan BM Güvenlik Konseyi kararını veto ederek, Başkan Joe Biden'ın İsrail'e desteğini azaltması yönünde artan baskılar karşısında müttefiklerinden sert eleştiriler aldı. ABD Merkez Komutanlığı'na göre Yemen'deki Husi militanları ülkeye insani yardım taşıyan bir gemiye iki füze fırlattı.

21 Şubat 2024'te dünya basınında öne çıkan başlıklar şöyle...

The Daily Telegraph | Prens William: Gazze'deki çatışmalar sona erdirilmeli

Galler Prensi, İsrail ile diplomatik bir çatlağa yol açma riski taşıyan bir müdahalede bulunarak Gazze'deki çatışmalara son verilmesi çağrısında bulundu.

Prens William kamuoyuna yaptığı açıklamada, çatışmalarda "çok fazla kişinin öldüğünü" belirterek daha fazla insani yardım ve rehinelerin serbest bırakılması çağrısında bulundu ve "çatışmaların bir an önce sona erdirilmesini" istedi.


The Guardian | İşçi Partisi lideri ateşkes çağrısına rağmen Gazze nedeniyle isyan tehdidiyle karşı karşıya

Britanya İşçi Partisi lideri Keir Starmer'ın Gazze konusunda zarar verici bir isyanı önleme girişimi, baskılara boyun eğerek nihayet bölgede derhal ateşkes çağrısında bulunmasına rağmen dün gece dengede kaldı.

Britanya İşçi Partisi, Ekim ayında çatışmaların başlamasından bu yana ilk kez "acil insani ateşkesi" açıkça destekleyerek, muhtemel bir parti bölünmesinin önüne geçmeye çalıştı.


The Washington Post | İspanya'da öldürülen adam Rus sığınmacı çıktı

Ukraynalı yetkililer, geçtiğimiz hafta İspanya'da bir araç tarafından ezilmiş ve kurşunlarla delik deşik edilmiş halde bulunan bir erkek cesedinin, Ağustos ayında Mi-8 helikopteriyle dramatik bir şekilde Ukrayna'ya iltica eden Rus askeri pilot Maksim Kuzminov'a ait olduğunun tespit edildiğini açıkladı.

Geçen yıl Rus devlet televizyonunda alenen ölümle tehdit edilmesinin ardından işlendiği anlaşılan cinayet, bunun Avrupa topraklarında Rusya'nın emriyle gerçekleştirilen bir suikast olup olmadığı konusunda soru işaretleri yarattı.


Al Arabiya | ABD, Gazze'de acil ateşkes çağrısı yapan BM kararını veto etti

ABD Salı günü Gazze'de acil ateşkes çağrısında bulunan BM Güvenlik Konseyi kararını veto ederek, Başkan Joe Biden'ın İsrail'e desteğini azaltması yönünde artan baskılar karşısında müttefiklerinden sert eleştiriler aldı.

Hamas, ABD'nin kararını kınayarak bunun İsrail'e "daha fazla katliam" yapması için "yeşil ışık" yakmak anlamına geldiğini söyledi.


Bloomberg | ABD, Husilerin Yemen'e insani yardım taşıyan gemiye ateş açtığını açıkladı

ABD Merkez Komutanlığı'na göre Yemen'deki Husi militanları Salı günü ülkeye insani yardım taşıyan bir gemiye iki füze fırlattı.

Centcom'un sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, füzelerden birinin M/V Sea Champion yakınlarında patlayarak küçük çaplı hasara yol açtığı, ancak geminin Yemen'in liman kenti Aden'e doğru yoluna devam ettiği belirtildi. Açıklamada Husiler kendi ülkelerindeki insani krizi daha da kötüleştirmekle suçlandı.