Spor

Premier Lig’de 20 yıllık rekor kırıldı!

Leicester City, deplasmanda Southampton'ı 9-0 mağlup etti

26 Ekim 2019 00:34

İngiltere Premier Lig'in 10. haftası tarihi bir maçla açıldı. Leicester City, Southampton'ı deplasmanda 9-0 yenerek lig tarihine geçti.

Manchester United'ın 1999 yılında Nottingham Forest'ı deplasmanda 8-1 yendiği maçtan sonra en farklı galibiyete Leicester City imza atmış oldu. Maviler genelde de Manchester United'ın en farklı galibiyet rekorunu kırdı.

10. dakikada Chilwell'ın gol perdesini açtığı gecede belki de kimse rekorun geleceği skoru tahmin etmiyordu. Southampton 12. dakikada Bertrand'ın kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı.

Ardından Leicester City ilk yarıda 5-0'ı bulacak golleri; 17'de Tielemans, 19 ve 39. dakikalarda Perez, 45'te Vardy ile buldu. İlk yarıdaki şiddetli yağmurla gelen goller ikinci yarıda da hızını kesmedi.

İkinci yarıya Manchester United'ın elinde tuttuğu rekoru kırmak için Maviler, 57'de Perez ve 58. dakikada Vardy'nin golleriyle durumu 7-0 yaparak bitime 32 dakika kala herkesin gözünü rekora çevirmesini sağladı.

95. dakikada Maddison'ın enfes frikik golüyle Manchester United'ın rekorunu kıran Leicester, 90+3'te Vardy'nin penaltı golüyle skoru 9-0 yaptı.

Leicester City, Kırmızı Şeytanlar'ın deplasman rekorunu kırarken ayrıca Premier Lig tarihindeki en farklı skor rekorun da ortak oldu.

Manchesdter United, Ipswich Town'u sahasında 9-0 mağlup ederek rekoru eline geçirmişti.

Bu sonuçla birlikte Leicester puanını 20'ye yükseltti. Southampton ise 8 puanda kaldı.

Leicester'ın 9-0 kazandığı maçta milli oyuncu Çağlar Söyüncü 90 dakika sahada kaldı.

Bazı Southampton taraftarları devre arasında stadı terk ederken, 90 dakika boyunca maçı izleyen ev sahibi takım taraftarları ise büyük üzüntü yaşadı.