Dünya

Pompeo açıkladı: ABD ve Rusya'nın dış politikada üç ortak çıkarı

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo ile Rusya Devlet Başkanı Putin geçen hafta bir araya gelmişti

18 Mayıs 2019 12:12

T24 Dış haberler

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ülkesinin terörle mücadele, Kuzey Kore'nin nükleer silahsızlanması ve Afganistan'da uzlaşma konusunda Rusya ile ortak çıkarları olduğunu söyledi.

Pompeo geçen hafta Moskova'yı ziyaret etti ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi. Bu ziyaret, ABD'de 2016 yılında yapılan başkanlık seçimlerine Rusya'nın şaibe karıştırdığı suçlamalarından buyana ABD'li yüksek rütbeli bir siyasetçinin Moskova'ya yaptığı ilk ziyaretti.

Rusya ziyaretinin ardından Fox News'a konuşan Pompeo, iki ülkenin "ortak çıkarları olduğunu" belirtti. Pompeo, iki tarafın beraber çalışarak Afganistan'daki şiddeti azaltabileceğini ifade etti. 

Moskova'nın ittifaklarından Kuzey Kore hakkında konuşan ABD Dışişleri Bakanı, "Rusya da etrafta sahipsiz nükleer materyeller dolaşmadığından emin olmak istiyor" dedi.

Pompeo ayrıca Moskova ve Washington'ın terörle mücadele konusunda işbirliği yapabileceğini ifade etti. 2017 yılında Putin, CIA'in St. Petersburg'da yapılması planlanan bir saldırı konusunda kolluk kuvvetlerini bilgilendirdiğini açıklamıştı.

Pompeo, "Eminim ki Rusya'nın bize verdiği bilgiler sayesinde ABD'yi güvenli tuttuk ve biliyorum ki bizim paylaştığımız bilgiler sayesinde Rus hayatları kurtarıldı.