Gündem

Polisten kayyımları protesto eden HDP'lilere: Bakın dövme, sövme yok, gözaltı aracına davet ediyorum

06 Eylül 2019 14:18

Lice Belediyesi Eş Başkanları Tarık Mercan, Ruken Yılmaz, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) Meclis üyeleri Sevim Coşkun ve Şehriban Zohurli, Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediyeleri’nin başkanlarının görevden alınarak yerlerine kayyım atanmasını protesto etmek için Bağlar'da insan zinciri oluşturarak yolu trafiğe kapattı. HDP'liler gözaltına alınırken polisin, "Bakın dövme de yok, sövme de yok. Gözaltı aracına davet ediyorum" demesi dikkati çekti.

Gazete Fersude'de yer alan habere göre, kayyımlara tepki göstermek için dün Bağlar'da insan zinciri oluşturarak trafiği yola kapatan vatandaşlarla birlikte olan Lice Belediyesi Eş Başkanları Tarık Mercan, Ruken Yılmaz, DBB Meclis üyeleri Sevim Coşkun ve Şehriban Zohurli ve ismi öğrenilemeyen 3 kişi daha gözaltına alındı.

Eylemi yapan kişilerin gözaltına alınmasına tepki gösteren Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Saliha Aydeniz’e polisin, “Bakın dövme de yok, sövme de yok. Gözaltı aracına davet ediyorum” demesi dikkat çekti.