Gündem

Polisten, dövülen seyyar satıcıya: Belki de kendini darp ettin

"Ben tezgahımı vermek istemeyince tekme tokat daldılar..."

30 Nisan 2019 08:55

İstanbul Gezi Parkı'nda uzun yıllardır seyyar olarak çay ve kahve satan 60 yaşındaki Salih Salman, zabıta ekipleri tarafından darp edildi. Darp raporu alan Salman'a şikayet için gittiği polis karakolunda "Belki de sen kendini darp etmişsindir" denildi. 

Gazete DuvaR'dan Hacı Bişkin'in haberine göre, İstanbul Gezi Parkı’nda seyyar olarak çay ve kahve satan 60 yaşındaki Salih Salman, belediyeye ait beş zabıta ekibi tarafından darp edildi.

Salman, darp edildikten hemen sonra Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gitti. Raporda Salman’ın sol alt ve üst bacağında şişlik, hassasiyet mevcut olduğu tespit edildi. Salman, darp raporunu aldıktan sonra şikayet için polis karakoluna gitti. Karakolda, kendisini çok ciddiye almadıklarını söyleyen Salman, polislerin ‘Belki de sen kendini darp etmişsin’ denildiğini belirtti ve ekledi:

“Böyle bir şey olabilir mi? Bir insan kendisini nasıl darp edebilir? Anladım ki suç duyurusundan da bir sonuç alamayacağım.”

Darp edilen Salman, gururunun incindiğini ve gittiği karakolda da polislerin sözleri karşısında şaşkınlık yaşadığını söyledi.

 Yaşadığı darp olayını unutmayacağını belirten Salman şöyle konuştu:
 
“Geçen günlerde 5 kişiden oluşan zabıta ekibi beni çevirdi. Malımı almak istediler. Ben de ‘malımı almayın ceza yazın. benim ekmek teknem’ dedim. Bana ‘küfür etme’ dediler. Ama ağzımdan küfür çıkmadı tam tersi onlar küfür, hakaret ediyorlardı. Ben tezgahımı vermek istemeyince tekme tokat daldılar.”