Gündem

Polis olduğu iddia edilen kişiler 'FETÖ' şüphelisini kaçırdı, ailesinden fidye istedi

"Başına maske geçirip kaçırdılar, işkence ettiler" iddiası

23 Kasım 2019 10:21

'FETÖ' şüphelisi olan ve hakkında yakalama kararı bulunan A.Ö., polis olduğu iddia edilen kişiler tarafından iki kez evinden kaçırıldı. İlk kaçırılma olayında kaçıran kişiler A.Ö’nün ailesinden yüklü miktarda para aldıktan sonra zanlıyı serbest bıraktı. İkinci kaçırılma olayında ise aile bu işte parmağı olduğunu düşündükleri bir tanıdıklarından yardım istedi. O da aileyi aralarında polislerin olduğu zanlılarla görüştürdü. Polisler, aileden bu işi halletmek için 200 bin lira civarında para istedi.

Görüşmenin yapıldığı sırada jandarma, olay yerini bastı, 5 kişi gözaltına alındı. Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı olaya ilişkin soruşturma başlattı. Soruşturmada 1 kişi daha gözaltına alındı. 'FETÖ' firarisi A.Ö. bu olayın ardından adli kontrolle serbest bırakıldı. Yakalananlardan birinin de etkin pişmanlıktan yararlanarak serbest kaldığı belirtildi.

"Başına maske geçirip kaçırdılar, işkence ettiler" iddiası

Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar'ın haberindeki iddiaya göre, hakkında FETÖ soruşturması nedeniyle yakalama kararı bulunan ve uzun süredir firari olan A.Ö. 10 Ekim’de evi basılarak polis olduklarını belirten kişiler tarafından, başına maske geçirilerek kaçırıldı. A.Ö. kaçırıldığı yerde işkenceye uğradı. A.Ö’nün ailesi ellerinde bulunan altın, para ne varsa bu kişilere verdi. A.Ö, daha sonra evinin yakınlarında bir yere bırakıldı. 

16 Kasım’da A.Ö. bu kişiler tarafından yeniden kaçırıldı. Ardından baba telefonla arandı ve babaya telefonda “A.Ö. elimizde 2 milyon dolar hazırlayıp istediğimiz yere getirin” dendi. Aile bu olayda bağlantısı olduğunu düşündüğü bir tanıdıklarına durumu anlattı. Tanıdık ise babayı Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli bir polisin kardeşiyle görüştürdü. Ailenin avukatı Abdi Yaşar bu görüşmeyi jandarmaya haber verdi. Görüşmeye aralarında polislerin olduğu 5 kişi geldi. Baba, oğlunu kaçıranların serbest bırakmak için kendilerinden 2 milyon dolar istendiğini anlattı. Polisler ise bu işi çözeceklerini ancak 150 bin - 200 bin lira arasında bir maliyeti olacağını söyledi.

Jandarma olay yerini basıp 6 kişiyi gözaltına aldı.