Gündem

Polis, KHK toplantısında Erbakan kitaplarına el koydu

05 Ekim 2019 22:52

Saadet Partisi üyesi avukat Ali Aktaş, KHK’yle kamudaki görevlerinden ihraç edilenlerin Ankara buluşması kapsamında MG Kitap Kafe’de yapılan toplantıya polislerin baskın düzenlediğini dile getirdi. Aktaş, bandrolsüz olduğu gerekçesiyle Anadolu Gençlik Derneği tarafından çıkarılan “Erbakan Özel Sayıları”na el konulduğunu aktardı.

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül dahil pek çok yetkilinin ziyaret ettiği MG Kitap Kafe’de “Erbakan Özel Sayıları” dahil yaklaşık 60 dergi ve kitaba el konulması eleştiren Aktaş, “Savcılık talimatıymış. Talimatı veren savcı ile polis arkadaşlar götürdükleri kitapları okurlar inşallah. Belki kendilerine bir katkımız olur. Ama talimatı verenler tarihe trajikomik aktörler olarak geçecek. Şu saçmalığa bir son vermelisiniz” dedi.

"Ceberrut uygulamalardan geri dönülmelidir"

Aktaş sözlerine şöyle devam etti:

“KHK’lılar ve dönemin mağdurları elbette haklarını alacaklar. Bu insanları dinlemek gerekiyor. Dertlerini anlatabilecekleri kapıları kapatarak, toplantılarını yasaklayarak değil devletin müşfik yüzünü göstermesi ile bu sorun çözülür. Ceberrut uygulamalardan geri dönülmelidir.”

AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu da KHK buluşmasının engellenmesine şu sözlerle tepki gösterdi:

"KHK’lıların toplanmasının gerekçesiz yasaklanması hukuken izah edilemez. Hak arama, bunun için toplanma ve protesto etme hakları anayasal haktır ve hukuk devletinin en asgari teminatıdır! Hukuksuz bir biçimde temel hakların engellenmesi ancak hukuk devletine olan güveni sarsar!” 

TIKLAYIN - KHK'lıların Ankara buluşmasına polis engeli