Gündem

Polis Akademisi mezuniyet töreni cami külliyesinde

Hava şartları nedeniyle Ankara’nın en büyük konferans salonlarından birisini barındıran külliyenin tercih edildiğini belirtildi

24 Aralık 2019 16:38

T24 ANKARA

Emniyet teşkilatının amir ihtiyacını karşılayan Polis Akademisi, ilginç bir uygulamaya imza attı. Akademi başkanlığı, yarın yapılması planlanan mezuniyet törenini kendisine ait kampüs yerine Kuzey Ankara Cami Külliyesi’nde organize etti. 

T24’ün edindiği bilgiye göre, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) 2019’da teşkilatın durumunu değerlendirmek üzere 81 il emniyet müdürünü Ankara’ya davet etti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da konuşma yaptığı üç günlük toplantıya katılan davetli il emniyet müdürlerine dağıtılan programda Polis Akademisi’nin yarın yapılması öngörülen programına da yer verildi. 

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş’a doğrudan bağlı olarak faaliyet yürüten ve teşkilatta görev alacak amirlerin yetiştirilmesini sağlayan Polis Akademisi Başkanlığı, mezuniyet töreninin kendisine ait yerleşke yerine Kuzey Ankara Cami Külliyesi’nde gerçekleştirme kararı aldı. 

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş ile Polis Akademisi Başkanı Prof. Yılmaz Çolak’ın ev sahipliğinde planlanan mezuniyet töreni, il emniyet müdürlerin Ankara’da katılacakları son program olacak. Emniyet müdürleri, programa katılım için servis araçlarıyla camiye taşınacaklar. 

Kaynaklar, hava şartları nedeniyle mezunların aileleriyle birlikte olmalarını sağlamak amacıyla Ankara’nın en büyük konferans salonlarından birisini barındıran külliyenin tercih edildiğini belirtti. 

17-25 Aralık süreci sonrasında kapatılan Polis Koleji’nden gelen amir kaynağının kesilmesiyle birlikte sadece teşkilattan seçilen polis memurları ile üniversite mezunlarından seçilen adaylardan komiser yardımcısı yetiştiriyor. 

Ankara’nın üçüncü büyük camisi olan Kuzey Ankara Merkez Camii ve Külliyesi, geçen mayısta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılmıştı. Pursaklar ilçe sınırları içindeki cami ve külliyede 5 bin kişilik konferans salonu yer alıyor.