Gündem

Pınar Gültekin davasıyla ilgili karara, avukatları ve Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etti

21 Haziran 2022 17:11

Muğla'da Cemal Metin Avcı tarafından vahşice katledilen Pınar Gültekin cinayetiyle ilgili dün verilen haksız tahrik indirimli cezaya, davacılar ve Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı istinaf mahkemesi itiraz etti.

Gültekin'in Avukatı Rezan Epözdemir, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Pınar Gültekin ile ilgili hukuk garabeti mahiyetindeki bu karara bugün itibariyle hem katılan vekili olarak biz, hem de esas hakkındaki mütaalasında tüm sanıkların cezalandırılmasını talep eden Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı İstinaf Mahkemesi nezdinde itiraz etti." dedi.

Epözdemir, yargı sürecinde "mahkemenin tarafsızlığına halel geldiğinden bahisle üç defa reddi hakim istedik, tamamı reddedildi, itiraz ettik, itirazlarımız reddedildi." dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

"Mahkeme heyeti hakkında HSK'ya şikayet dilekçesi verdik, hiç bir tasarrufta bulunulmadı.

"Bir çok duruşmada ve nihai olarak da dünkü duruşmada, müvekkiller ve biz mahkemenin adalet dağıtmaktan uzak olduğu, hakkaniyeti tesis edemeyeceği ve tarafsız olmadığını vurguladık ve duruşma tutanaklarına geçirdik.

"Hukuk devletinin gereği olarak hak arama özgürlüğümüzü sonuna kadar kullanacağız, hukuki dayanaktan yoksun ve mesnetsiz olan bu kararın kanun yolu aşamalarında düzeleceği ve adaletin tecelli edeceğiniz umut ediyoruz."

Ne olmuştu?

Temmuz 2020'de Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i öldüren Cemal Metin Avcı dün görülen duruşmada önce ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırıldı, sonra cezası "haksız tahrik" indirimiyle 23 yıla indirildi.

TIKLAYIN | Pınar Gültekin'i öldüren Cemal Metin Avcı'ya 'haksız tahrik' indirimi: Ağırlaştırılmış müebbet, 23 yıla düşürüldü!

TIKLAYIN | Avukat Epözdemir: Dosyada Pınar Gültekin’in Cemal Metin Avcı’ya şantaj yaptığına dair ne bir video ne bir ses kaydı ne de bir mesaj var

TIKLAYIN | Pınar Gültekin'in babası karara isyan etti: Kendimi yakmadan buradan gitmeyeceğim